GER DE CRAPĂ PIETRELE! Cea mai scăzută temperatură din ultimii 31 de ani la Buzău

Temperaturile acestor zile ating valori extreme. Mercurul din termometre coboară până la minime de -30 de grade, iar Buzăul este și el un adevărat pol al frigului pe harta României înghețate.

Stația Meteo Buzău de pe strada Industriilor a înregistrat, luni seară, cea mai scăzută temperatură din ultimii 31 de ani. Potrivit meteorologilor de aici, la ora 21:00, în oraș se înregistrau -20 de grade, o valoare la care, practic, îngheață totul în jur.

La Buzău, o temperatură atât de scăzută s-a mai înregistrat doar în urmă cu 31 de ani, în ianuarie 1986, atunci când aparatele stațiilor meteo au arătat -26 de grade în municipiu.

Cea mai scăzută temperatură din iarna 2016-2017 a fost înregistrată marți dimineață, la Întorsura Buzăului, acolo unde mercurul din termometre a coborât până la valoarea de -32 de grade.

La noapte, la Buzău sunt așteptate ninsori și viscol, regiunea sud-estică aflându-se, de altfel, sub o atenționare cod portocaliu de vreme rea. Pentru a interveni prompt, ISU Buzău a solicitat și a primit mai multe șenilate, autofreze și un camion de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Sibiu, Mureș și Alba.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*