GER DE CRAPĂ PIETRELE! Cea mai scăzută temperatură din ultimii 31 de ani la Buzău

Temperaturile acestor zile ating valori extreme. Mercurul din termometre coboară până la minime de -30 de grade, iar Buzăul este și el un adevărat pol al frigului pe harta României înghețate.

Stația Meteo Buzău de pe strada Industriilor a înregistrat, luni seară, cea mai scăzută temperatură din ultimii 31 de ani. Potrivit meteorologilor de aici, la ora 21:00, în oraș se înregistrau -20 de grade, o valoare la care, practic, îngheață totul în jur.

La Buzău, o temperatură atât de scăzută s-a mai înregistrat doar în urmă cu 31 de ani, în ianuarie 1986, atunci când aparatele stațiilor meteo au arătat -26 de grade în municipiu.

Cea mai scăzută temperatură din iarna 2016-2017 a fost înregistrată marți dimineață, la Întorsura Buzăului, acolo unde mercurul din termometre a coborât până la valoarea de -32 de grade.

La noapte, la Buzău sunt așteptate ninsori și viscol, regiunea sud-estică aflându-se, de altfel, sub o atenționare cod portocaliu de vreme rea. Pentru a interveni prompt, ISU Buzău a solicitat și a primit mai multe șenilate, autofreze și un camion de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Sibiu, Mureș și Alba.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*