Administrație Știrile zilei

E urgență, da’ nu prea.. | ADIO, pod de pontoane!

Situația de pe E85, din zona podului de la Mărăcineni, ia o turnură neașteptată. După ce toate autoritățile căzuseră de acord privind amenajarea unui pod militar de pontoane pe perioada reparațiilor la podul metalic, măsura a fost abandonată. Ministerul Apărării a blocat iniţiativa autorităţilor buzoiene și a anunțat că va aproba intervenţia geniştilor numai după declararea justificată a “stării de urgenţă”.

Practic, la Mărăcineni e urgență, dar nu prea. Cozile de mașini se întind pe sute de metri, lucrările la pod sunt vitale, însă, nefiind vorba despre un drum blocat complet, nu se poate pune problema unei stări de urgență.

Ministerul a solicitat autorităţilor buzoiene să găsească pârghiile legale pentru declararea stării de urgenţă, însă prefectul Carmen Ichim susţine că nu există condiţii îndeplinite pentru o astfel de decizie extremă. În acest caz, soluţia va trebui găsită de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii, instituţie care poate comanda, contra cost, un pod de pontoane.

Conducerea Prefecturii îi avertizează pe cei de la C.N.A.I.R. să găsească imediat soluţia alternativă, în caz contrar vor suporta consecinţele. Până atunci, însă, consecințele rămân a fi suportate, din păcate, tot de șoferi.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Anunțuri Diverse

HAI LA FILM! Recomandarea Happy Cinema, „Spionul care mi-a dat papucii”

Știrile zilei

El este tânărul înecat astăzi în mare | Doi copii au rămas fără tată

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Buzoian mort la mare | Avea 32 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *