Educaţie Știrile zilei

Elevii și profesorii din Scorțoasa au demonstrat că se poate! (FOTO)

Măreția naturii nu constă în numărul copacilor, ci al celor care o îngrijesc. Astfel, o sută de elevi din comuna Scorțoasa, sprijiniți de dascălii lor, au participat, astăzi, la o campanie de plantare de puieți având drept scop conștientizarea și formarea unei atitudini responsabile față de mediu,

Proiectul intitulat sugestiv „Livada de la școală” este inițiat de școala din comuna Scorțoasa și îi are drept parteneri pe Romsilva, OMV Petrom și Primăria comunei Scorțoasa, însă în activități s-au implicat permanent și angajații Poliției Locale și ai Dispensarului comunal.

„Livada de la scoală” este un proiect educativ care își propune promovarea în rândul elevilor școlii a principiilor educative pentru mediu si sănătate. Prin activitatile pe care le vom organiza în cadrul proiectului, dorim să se dezvolte inițiativa, spiritul de echipă și comunicarea și să creăm premisele unui schimb de bune practici în vederea formarii unei educatii demne de cetățean european.”, au transmis organizatorii.

Trebuie spus că OMV Petrom s-a alăturat acestei initiative, devenind sponsorul principal și implicându-se necondiționat pentru a insufla tinerei generatii responsabilitatea socială, respectul față de protejarea mediului înconjurator si un stil de viata sănătos.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate si să fie exemplu pentru comunitate! Acum am plantat puieți de salcâm în câteva zone afectate de alunecările de teren, iar în viitor ne dorim să facem mai mult. Motto-ul proiectului este: „E timpul să cladim un viitor sănătos și durabil!”, a mai transmis echipa de proiect, din care  fac parte profesorii Tudor Luminița și Săcuiu Vasile, precum și directorul Liliana Moraru.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *