Educaţie

Experți ai Băncii Mondiale, în vizită la Școala din Cilibia

Mai mulți reprezentanți ai Băncii Mondiale și ai Ministerului IMG_3333Educației Naționale au sosit alaltăieri în vizită la Școala din Cilibia, județul Buzău, unde au discutat despre strategia de reducere a fenomenului de abandon școlar.

Școala din Cilibia bifează succes după succes. La scurt timp după instalarea directorului Doinița Guțeniuc, în 2010, școala a fost inclusă în programele UNICEF, de atunci și până astăzi, unitatea de învățământ fiind permanent într-o luptă cu fenomenul părăsirii timpurii a sistemului de educație.

O echipă de dascăli inimoși a implementat în fiecare an strategii de IMG_3337reducere a abandonului școlar și nu de puține ori, școala s-a clasat printre primele unități de învățământ cu rezultate deosebite în ceea ce privește reducerea fenomenului care afectează tot mai mulți elevi.

Vizita de ieri a fost una de consultare cu privire la strategia  de reducere a fenomenului de parasire timpurie a sistemului de educatie si formare profesională în România. Reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale si experti ai Bancii Mondiale au colectat date si opinii , precum si exemple de bune practici in acest domeniu.

Dis-de-dimineață, la Scoala Gimnaziala din Cilibia au sosit să-i vadă pe micuții învățăcei  Viorica Preda, reprezentant MEN,  Meskerem Mulatu, expert international in educatie si coordonator al Echipei Bancii Mondiale, din IMG_3330Washinton D.C, Jeremy Amoroso – expert Banca Mondiala, Magda Balica – expert in educatie, membru al echipei Bancii Mondiale și Ioana Ciucanu, membru al echipei Bancii Mondiale.
Gazda delegației a fost directorul Doinița Guțeniuc, iar la discuții au participat reprezentanti ai comunitatii locale, parinti, elevi, mediator sanitar, mediator scolar, primarul, și cadre didactice ale școlii.
Întâlnirea a avut ca scop prezentarea strategiei nationale pentru reducerea părăsirii timpurii a școlii in România.
După vizita de la școala din Cilibia, delegația a avut o întâlnire la Buzău, cu inspectorul școlar-general, Geta Burducea.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!