Din Buzău

Festivalul „Cârnaților de Pleșcoi” a ajuns la cea de-a VII-a ediție. Vezi atracțiile evenimentului

Așa cum și-au obișnuit publicul, reprezentanții pensiunii Casa Matei din Berca pregătesc un adevărat regal al gustului, în cadrul căruia, celebrii10416990_592522110857668_3041205078056423310_n cârnați de Pleșcoi – actorii principali ai evenimentului – dar și celelalte bunătăți tradiționale vor încânta papilele gurmanzilor.
Ajuns la cea de-a șaptea ediție, festivalul este deja un brand culinar al Buzăului, având în vedere aprecierea de care s-a bucurat. Organizată acolo unde îi stă ei cel mai bine, adică pe esplanada pensiunii „Casa Matei”, sărbătoarea „Cârnaților de Pleșcoi”  se desfășoară în perioada 4-5 octombrie, cu sprijinul ANTREC, al Consiliului Județean și a altor instituții din Buzău.
Ca în fiecare an, în zonă vor fi amenajate standuri de prezentare și vânzare ale pensiunilor din Buzău, membre ale ANTREC precum și producători locali de cârnați de Pleșcoi, pastramă, brânzeturi de oaie, de capră sau de vacă, diferite produse de panificație și patiserie, must și vinuri locale de Blăjani, de Zorești sau Pietroasele.
Pe durata celor două zile de festival, amfitrionii evenimentului îi vor delecta pe invitați cu diverse recitaluri susținute de soliștii Centrului Județean de Cultură și Artă, responsabil de altfel cu toată partea artistică a evenimentului.
Ca și anul trecut, la festival va găti maestrul chef Horia Vârlan, un iubitor al gastronomiei buzoiene, nelipsit de la acest gen de evenimente.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button