Florina Stoian a revenit la IȘJ | Ce „surpriză” i-a pregătit ministrul Pop

Florina Stoian a revenit la conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău, după ce instanța a suspendat Ordinul de demitere, însă greul abia acum începe pentru șefa IȘJ. Azi-dimineață, la scurt timp după ce a ajuns la serviciu, generala s-a trezit cu Corpul de Control al ministrului pe cap.

Coincidență sau nu, vizita oficialilor de la București are loc în aceeași zi în care Stoian a fost repusă pe post. Șefa învățământului buzoian este de părere că vizita reprezintă o vendetă personală, o modalitate de a-i găsi nod în papură celei care l-a înfruntat pe șeful învățământului românesc.

Corpul de Control a anunțat că va rămâne la Buzău cel puțin o săptămână, având drept sarcină verificarea activității manageriale a IȘJ Buzău începând cu data de 1 martie 2017 și până în prezent.

Florina Stoian a fost demisă la jumătatea lunii august, alături de alți 12 șefi de inspectorate școlare din țară, printr-un Ordin al Ministrului Educației. Șefa IȘJ Buzău este primul inspector din lotul demișilor care a obținut în instanță suspendarea ordinului. Ieri, al doilea inspector general, Cătălin Canciu, de la Brăila, a câștigat la Curtea de Apel Galați și se va întoarce la conducerea instituției.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*