Educaţie

FOTO: Dans și voie bună la Festivalul Concurs național „Drag mi-e jocul românesc”

Sâmbătă, 27 mai 2017, în Sala Mare a Consiliului Judetean Buzău s-a desfasurat cea de-a a VI-a editie a festivalului-concurs „Drag mi-e jocul românesc” din cadrul proiectului national”Pui de românaș”, coordonat de prof. Marilena Irimia si prof. Zamfir Gina Mariana de la Scoala Gimnaziala „Ion Creangă” Buzău. Scopul proiectului este acela de a redescoperi si promova traditiile si obiceiurile stramosesti oglindite în cântecele, dansurile si  costumele populare românesti.

La festival au participat aproximativ 900 de prescolari si scolari din clasele O-IV atât din judet, cât si din țară: Tulcea, Vrancea, Ialomita, Hunedoara, Ploiesti, Slobozia, Alba, Constanta, Braila, Galati ș.a.

Partenerii proiectului au fost și ei prezenți: Consiliul Judetean Buzau – presedinte Petre Emanoil Neagu, Muzeul Judetean Buzau – dir. Laurentiu Grigoras, Palatul Copiilor Buzau – dir. George Vlad si Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău – dir. Oancea Ion Cosma, unități scolare din țară și din judet.

„Încă de la prima editie a acestui festival, domnul preșdinte Petre Emanoil Neagu și-a dat acordul pentru finantarea acestuia, dar si tot sprijinul în derularea în bune conditii, răsplătind munca acestor minunati si talentati copii. Participanții au primit medalii pentru fiecare reprezentatie, diplome, trofee pe sectiuni si nivel, cupe speciale pentru costumele autentice, expresivitate, obiceiuri, dar si trofeul festivalului.”, a declarat prof. Marilena Irimia, initiatoarea festivalului.

„Dansul popular, prin varietatea sa, prin traditie si sentiment, este expresia fiecarui colt de tara, cu obiceiurile, oamenii si cultura lui. Parca ignorate de cei mai multi tineri, dansurile populare ard doar in inimile bunicilor si strabunicilor “dependenti de folclor”. Acestea nu au voie sa dispara, ele trebuie sa renasca, sa existe in inima fiecaruia dintre noi. De asemenea, costumul popular romanesc este o reala valoare a neamului romanesc, exprimand harnicia si priceperea acestui neam.”, a adăugat  prof. Irimia.

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!