Politică Știrile zilei

FOTO: Distincție importantă, primită de senatorul Lucian Romașcanu

Senatorul de Buzău Lucian Romașcanu a primit săptămâna trecută medalia „Prieten al Comunităților Evreiești din Romania” acordată de Federația Comunităților Evreiești din România.

Medalia împreună cu brevetul semnat de Dl. Dr. Aurel Vainer, Președintele Federației, sunt acordate ca recunoaștere a meritelor senatorului Romașcanu, atât în activitatea de ministru cât și ca parlamentar, pentru sprijinirea constantă și concretă a proiectelor comunității evreiești din România.

Poporul român, de-a lungul secolelor i-a considerat parte a sa pe cei care și-au găsit casă între granițele noastre. Este și cazul comunităților evreiești care și-au împletit destinul cu românii, in vremuri mai bune sau mai tulburi. Astăzi am avut marea onoare de a primi medalia „Prieten al Comunităților Evreiești din Romania”. Am primit-o cu smerenie din cel puțin două motive. În primul rând este o medalie, așa cum am declarat și în cadrul festivității de acordare, care se cuvine tuturor românilor care, în momente grave ale istoriei, au foat alături de evrei cu riscul propriei vieți sau libertăți. În al doilea rând am primit-o într-o extrem de onorabilă companie , personalități alături de care este întotdeauna o bucurie să te afli.”, a spus senatorul Lucian Romașcanu în cuvântul de mulțumire.

În cadrul aceleiași festivități au mai fost medaliați ES Ioan Robu, Arhiepiscopul și Mitropolitul Romano-catolic de București, Academicianul Eugen Simion, Profesorul Dr. Irinel Popescu, ES Sergey Minasyan, ambasadorul Armeniei la București, Academicianul Bogdan Simionescu, vicepreședintele Academiei Române.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Politică Știrile zilei

FOTO: Distincție importantă, primită de senatorul Lucian Romașcanu

Știrile zilei

Piesă nouă de la trupa buzoienilor Andrei Chirițescu și Mădălin Duca

Știrile zilei

ANUNȚ | Se modifică programul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *