FOTO/VIDEO: Cine a venit să-l vadă pe ASR Principele Radu al României la prezentarea de la Biblioteca Județeană

Marți seară, începând cu ora 17:00, Aula Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” a găzduit o prezentare de carte regală în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. La eveniment au luat parte invitați din aproape toate sferele de ocupație. Cel mai pătruns de eveniment a fost primarul Constantin Toma, care a venit de acasă cu o carte pregătită special pentru Alteța Sa Regală.

În cadrul evenimentului au fost prezentate volumele „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, “Săvârșin. Detaliul” de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României , „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și “Balcicul Reginei Maria” de Diana Mandache.

La eveniment au luat cuvântul, alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, scriitorul Emil Niculescu, iar oficiile de gazdă au fost făcute de Angela Stan, reprezentant al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău .

Printre invitați s-au numărat primarul Constantin Toma, generalul Lucian Foca, artistul plastic Valeriu Șușnea, scriitorul Viorel Frâncu, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, profesorul Ionel Banu și alți reprezentanți ai societății buzoiene. La final, edilul șef Constantin Toma a oferit Alteței Sale Regale Principele Radu o carte la care ține foarte mult:

„Am fost onorat să ofer Alteței Sale Regale, la rândul meu, volumul „Alexandru Marghiloman – Lordul Valah”, al scriitorului buzoian Nicolae Peneș, Principele Radu fiind plăcut surprins de gest și mărturisind că va citi negreșit această lucrare amplă despre un mare om politic, judecat nedrept de posteritate, care și-a jertfit imaginea și numele, într-un moment de mare cumpănă al națiunii și Coroanei, tocmai pentru binele acestora.”, a scris edilul pe Facebook.

 

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

One comment

  1. Dupa un astfel de titlu te astepti sa citesti ca insusi regele Mihai a venit sa-l vada pe Duda, sau cineva care este pe picior de egalitate ori cu un rang peste. Cand colo, Toma…

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*