Orașul tău Știrile zilei

FOTO|VIDEO: Defilare impresionantă pe străzile Buzăului

Mii de oameni au participat, miercuri seară, la retragerea cu torțe a peste 400 de militari pe traseul Piața Dacia- Bulevardul Unirii-Calea Eroilor, în cadrul unui evenimentul ce face parte din cadrul manifestărilor dedicate Zilei Eroilor și împlinirii a 100 de ani de la făurirea României Mari.

Începând cu ora 20:30, militari din România, Republica Moldova, Bulgaria, Austria și Italia s-au adunat în Piața Dacia din municipiul Buzău, acolo unde fanfara Diviziei 2 Infanterie „Getica” a interpretat câteva cântece militare.

Ceremonia retragere cu torţe a început la orele 21:00 și s-a desfășurat pe traseul Piaţa Dacia-Aleea Trandafirilor-Bulevardul Unirii-Bulevardul Calea Eroilor-Cimitirul Eroilor, fiind urmată de o ceremonie militară de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial.

Astăzi, între orele 08.00 și 16.00, în faţa sediului Diviziei 2 Infanterie „Getica” va avea loc o expoziţie de armament şi tehnică militară, iar la ora 12.00, o ceremonie militară şi religioasă de reinaugurare a Cimitirului Eroilor din Buzău, în cadrul căreia vor fi depuse coroane de flori la Domul central ce adăposteşte Mormântul Eroului Necunoscut, concomitent cu executarea salvelor de tun.

Activităţile vor continua cu Parada Militară Internaţională, începând cu ora 13.00, cu pornire de la Cimitirul Eroilor, pe Bulevardul Calea Eroilor, către sediul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. În paralel, zona va fi survolată de avioane F16 şi Typhoon şi elicoptere de atac. La eveniment va fi prezent ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

https://m.youtube.com/watch?v=IkRH-y40vmM

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Cadavru descoperit într-o râpă!

Știrile zilei

Trafic îngreunat pe E85 | Trei persoane rănite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *