Sport Știrile zilei

Buzoianul Dinu și-a „mitraliat” adversarul! | Un pugilist român a avut însă ghinion (GALERIE FOTO)

Gala de box „Lupii din Carpați” le-a oferit buzoienilor o seară de neuitat. Nu toți românii au plecat însă acasă fericiți după confruntările din ring.

Vineri seară, pugiliștii români și străini și-au etalat măiestria în fața celor aproape două mii de buzoieni veniți să asiste la un spectacol de box și fair-play cum nu se mai organizase la Buzău de mai bine de zece ani. King Promotion, Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău au reușit să aducă nume grele ale sporturlui cu mănuși, totul pentru a oferi publicului un spectacol de calitate.

În premiul meci al galei, sportivul român Daniel Buciuc l-a învins pe georgianul Tornike Kandelaki, la capătul a patru runde în care s-au împărțit pumni de o parte și de cealalată. Juriul a decis încă că boxerul din București a fost mai bun.

Spectacol a făcut și pugilistul român în vârstă de 24 de ani Eronim Arădoaie, care l-a învins la puncte pe georgianul Irakli Jenarashvili.

În cel de-al treilea meci al galei, Cezar Juratoni l-a făcut KO pe Georgi Tevdorashvili, în uralele publicului. 

Meciul cel mai așteptat l-a avut în centru pe buzoianul Bogdan Dinu, campion continentatal la categoria grea. Pentru că adversarul său – rusul Vladimir Tereșkinn – s-a accidentat cu puțin timp înaintea galei, Dinu l-a întâlnit pe brazilianul Marcelo Luis Do Nascimento, venit tocmai din Sao Paolo să-și arate măiestria în ring. El a pierdut însă prin knockout tehnic, victoria buzoianului ridicând publicul în picioare.

Main eventul galei i-a adus ghinion timișoreanului Flavius Biea, campion european la categoria Welterweight. El a urcat în ring pentru a-și apăra centura în fața sportivului Valentyn Golovko, în vârstă de 30 de ani, venit din Ucraina.

Meciul a fost de departe cel mai spectaculos al galei. De-a lungul celor 12 reprize, publicul a asistat la un regal de box profesionist, în care tehnica și fair-play-ul au fost cele care s-au ghidat ambii sportivi.

Biea a avut însă ghinion. În repriza a douăsprezecea, după un parcurs bun, sportivul român a căzut secerat de pumnii ucraineanului, care a dovedit o anduranță rar întâlnită la sportivii de categoria sa.

În ring nu au urcat doar boxerii și membrii staffurilor, ci și oamenii cărora publicul le-a datorat spectacolul de aseară. Este vorba despre președintele King Promotion, Sorin Florea, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma și vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu. Ei și-au exprimat intenția de mai organiza, pe viitor, astfel de evenimente care le amintesc localnicilor de performanţele avute de boxul buzoian de-a lungul vremii.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Omorât în bătaie

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, MORT într-un accident cumplit

Știrile zilei

Caz ȘOCANT la Râmnicu Sărat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *