GALERIE FOTO: Colegiul Economic Buzău, gazdă pentru profesori străini din cinci țări partenere

Colegiul Economic Buzău se află în faza finală de implementare a proiectului “Working in Europe- skills for success” finanţat din programul Erasmus +  al Comisiei Europene, pe perioada 2015-2017. În perioada 06 – 10 iunie  2017, oraşul nostru a fost  gazdă pentru 12 de participanţi din cele 5 ţări partenere.

Proiectul este derulat de Colegiul Economic Buzău  in parteneriat cu Berufskolleg Wirtschaft und Verwaltung Ahaus/ Germania, Lycée Jules Mousseron/ Franţa, Profesionalna gimnazia po ikonomika „G.S.Rakovsky”/ Bulgaria, Instituto de Enseñanza Secundaria Nosa Señora dos Ollos Grandes/ Spania, EKONOMSKA SKOLA BRACA RADIC/ Croatia. Coordonatorul proiectului este şcoala din Germania.

Proiectul se doreşte o trecere în revistă a meseriilor tradiţionale din cele 6 ţări, o evaluare a pieţei muncii din Uniunea Europeană la momentul actual şi identificarea abilităţilor dorite de angajatori la momentul actual. Faptul că se pune accentul pe identificarea abilităţilor cerute şi pe modul în care elevii, viitori absolvenţi pot avea acces pe piaţa muncii face ca acest proiect să fie de real interés şi de mare actualitate.

Ultima reuniune de proiect, a avut loc la Buzau, în perioada 06 – 10 iunie  2017, ocazie cu care  oraşul nostru a fost  gazdă pentru 12 de participanţi din cele 5 ţări partenere.

Agenda de lucru a fost foarte variată şi a cuprins ateliere de lucru cu privire la diseminarea produselor proiectului, vizite la agenţi care au avut simulări de interviuri cu elevi ai Colegiului Economic/ exemple de bună practică:  Pensiunea Cetăţuia, Pensiunea Vulcanii Noroioşi/ Scorţoasa, Crama Lacerta/ Finţeşti, Tradițional Natur Berca, Muzeul de istorie al Județului Buzău.

Participanţii au fost prezenţi miercuri, 07 iunie la o întâlnire cu elevii Colegiului Economic Buzău. După metoda World Coffee, elevii au prezentat partenerilor din cele 5 țări proiectele derulate în cadrul școlii în ultimii ani pentru dezvoltarea de competențe soft și orientare profesională: firme de exercițiu, Biblioteca Vie, Job Shadow day. Oaspeţii noştri au fost încântaţi de prezentările realizate de elevii români.

La Consiliul Județean Buzău a avut loc lansarea revistei Cheia succesului în afaceri, nr. 5, realizată de elevii români în cadrul proiectului. Revista cuprinde interviuri cu numeroși agenți economici din zona Buzăului. Elevii au făcut o scurtă trecere în revistă a mobilităților la care au participat pe parcursul proiectului( Croația, Spania, Germania). Au fost prezentate vizitele de studiu realizate pe parcursul ultimului an școlar( la care au participat peste 200 elevi și 25 profesori). A fost prezentată revista dar și câteva materiale promoționale realizate de elevi în urma vizitelor efectuate( video, pliante, fluturași).

Discuţiile purtate pe parcursul celor 2 zile de activitate au avut ca principal scop monitorizarea activităţilor derulate până în prezent în fiecare ţară şi completarea raportului final al proiectului. A fost pus accentul pe finalizarea în condiții cât mai bune a produselor proiectului și diseminarea lor într-o cât mai mare măsură.

A fost actualizată pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Working-in-Europe-Skills-for-success-884107218340338/ . Prezentare detaliată a proiectului va avea loc la începutul lunii septembrie când vor fi lansate toate produsele proiectului.

 

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*