GALERIE FOTO: Elevii Palatului Copiilor Buzău au obținut 19 premii la concursurile naționale desfășurate în weekend

Weekendul care s-a încheiat a adus Palatului Copiilor Buzău 19 trofee. Echipa de aeromodelism a Palatului a obținut 18 premii individuale la Concursul Național Memorial „Henri Coandă” de la Pucioasa, în timp ce elevii Cercului de teatru au câștigat marele premiu al Festivalului Național de Teatru pentru Elevi „George Constantin”, ediția a XVII-a, de la București.

În weekendul 2-4 iunie, Pucioasa a fost capitala aeromodelismului românesc. Echipe de la Palatele Copiilor și cluburile din țară și-au arătat îndemânarea în cadrul celei de a 41-a ediții a Concursului Național Memorial „Henri Coandă”, cel mai longeviv concurs național de aeromodele captive. Echipa de la Palatul Copiilor Buzău s-a întors acasă cu nu mai puțin de 18 premii individuale și de echipă.

Iată componența echipei buzoiene:

  1. Cimacenco Ionuț
  2. Vlad Adelin
  3. Vlad Adelina
  4. Ene Matei
  5. Șuchea Răzvan
  6. Vergu Luca

Coordonatorul cercului, profesorul Ovidiu Nica, este maestru emerit al sportului. Echipa buzoiană a fost însoțită de directorul Palatului Copiilor Buzău, domnul profesor George Vlad, precum și de doamnele profesoare Florina Șercăianu și Alina Ene. Echipa a reușit să ocupe locul I la proba aeromodele – machete statice, locul I la rachetomodele și locul III la proba avioane zburătoare. Celelalte 15 premii sunt individuale, cei mici reușind și ei performanța unor medalii de aur.

De asemenea, Marele Premiu al  Festivalului Național de Teatru pentru Elevi „George Constantin”, ediția a XVII-a, de la București, a fost câștigat de Palatul Copiilor Buzău cu spectacolul „Lecția de cor și zbor pentru puiul de cocor”. Premiul pentru cel mai bun rol masculin a fost câștigat tot de către un elev al Palatului Copiilor Buzău, Mario Negoiță, pregătit de domnul profesor Adrian Constantin.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*