GALERIE FOTO: Zi importantă la Măgura | Singura „Școală Europeană” din mediul rural a organizat o conferință internațională

Eveniment unic, ieri, la Măgura, acolo unde a fost organizată o conferință internațională ce marchează finalul proiectului european „United we play, united we win”. Peste o sută de invitați din opt țări diferite au participat la eveniment.

Joi, 8 iunie 2017, la ora 10:00, la Casa de Cultură a comunei Măgura a avut loc conferința internațională ce marchează finalul unui proiect educațional internațional în care școala din localitate a fost un partener de încredere. 32 de invitați străini din 7 state diferite au participat la eveniment.

Printre invitații de marcă s-au numărat inspectorul școlar general Florina Stoian, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, primarul comunei Măgura, Daniel Cîrstea, și inspectorul școlar general adjunct Daniela Palcău.

Peste o sută de dascăli au asistat la prezentarea realizată de directorul Școlii Gimnaziale Măgura, profesorul Dan Popescu, cel care a participat la toate etapele proiectului întins pe durata a doi ani. Au fost prezentate imagini din timpul vizitelor în țările partenere, impresii și considerații ale elevilor care au participat la schimburile de experiență.

Și pentru că evenimentul s-a desfășurat sub sloganul „United we play, united we win”, spre finalul conferinței, invitații au avut parte de joc și voie bună, grație momentelor artistice puse în scenă de elevii care au cântat și au dansat pe melodii populare românești.

De notat că unitatea de învățământ de la Măgura este singura din mediul rural care a obținut titlul de „Școală Europeană”.

Evenimentul s-a continuat cu un program de socializare la un restaurant din Măgura. Cei 32 de invitați străini vor rămâne în județul nostru până duminică.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*