GALERIE FOTO: Feerie de iarnă la Școala Gimnazială „Ion Creangă” Buzău

Miercuri, 14 decembrie 2016, la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă’’ din Buzău s-a desfășurat,  în cadrul proiectului  național „ Simfonia  iernii”- ediţia a V-a, expoziţia – Concurs „In așteptarea sărbătorilor de iarnă”, activitate organizata si coordonată  de doamnele profesoare Vornicu Daniela, Rizea Aurora și Teodorescu Daniela.

„Concursul s-a desfășurat pe 3 secțiuni – desen/pictură, colaj și podoabe pentru sărbătorile de iarnă  și două nivele de vȃrstă – nivel preșcolar și nivel primar.  Valorificarea potenţialului artistic si creativ al copiilor, prin intermediul activităţilor plastice şi practice, cultivarea şi menţinerea interesului pentru păstrarea tradiţiilor specifice sărbătorilor de iarnă  a fost  scopul  acestui concurs.

„Lucrările  înscrise  s-au  încadrat în tema concursului iar impactul vizual și emotional a fost foarte mare. Comisia de evaluare a lucrărilor a fost formată din specialişti de la Palatul Copiilor Buzău, profesori de la Liceul de Artă ,,Margareta Sterian’’, directorul unităţii organizatoare și cadre didactice. S-au acordat premii, mențiuni dar și diplome de participare.”, a transmis prof. Daniela Teodorescu.

„Ne-am bucurat de un număr  foarte mare de participanți din toată țara și la această ediție.  S-au înscris  peste 800 de preșcolari și școlari  mici pasionați de activitățile artistico-plastice și practice  din peste 260 unități școlare  din 28  județele: ALBA, ARAD, BIHOR,  BISTRIȚA- NĂSĂUD, BRAȘOV, BUCUREȘTI, BUZĂU, BOTOȘANI, BRĂILA, CARAȘ- SEVERIN, CONSTANȚA, DÂMBOVIȚA, GALAȚI, GORJ, HUNEDOARA, IAȘI, MARAMUREȘ, MUREȘ, OLT, PRAHOVA, SUCEAVA, SIBIU, SATU MARE, TELEORMAN, TIMIȘ, TULCEA, VASLUI, VÂLCEA. Aceasta ediție  s-a dovedit a fi un real succes atȃt  prin numărul foarte mare de participanți  dar și  prin frumusețea lucrărilor înscrise în concurs. Cei  interesați sunt  așteptați să admire  lucrările acestei expozitii  în  perioada 14 – 23 decembrie 2016  la Școala Gimnazială ,,Ion Creangă’’ Buzău.”, a precizat prof. Daniela Vornicu.

Școala Gimnazială „Ion Creangă” nu este la prima activitate de acest gen. La începutul lunii decembrie, aceeași unitate de învățământ a organizat festivalul-concurs „E vremea colindelor!”, eveniment desfășurat la Teatrul „George Ciprian”, la care au participat 900 de copii.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

One comment

  1. AM PARTICIPAT LA CONCURSUL ORGANIZAT DE DUMNEAVOASTRA , IAR IN PLICUL AUTOADRESAT AM PRIMIT DOAR PARTENERIATUL . OARE NICI-UN COPIL N-A REUSIT SA OBTINA O DIPLOMA DE PARTICIPARE ? PACAT , ERA ULTIMA MEA PARTICIPARE DEOARECE IES LA PENSIE . VA MULTUMESC !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*