Sport Știrile zilei

GALERIE FOTO: Iată-i pe promotorii Galei „Lupii din Carpați” | Regal de box la Sala Sporturilor

Primăria și Consiliul Județean și-au dat mâna pentru organizarea primei gale de box profesionist în municipiul Buzău. În cadrul evenimentului vor boxa pugiliști români și străini, „vedeta” fiind buzoianul Bogdan Dinu.

Astăzi, la Primărie a avut loc conferința de presă de lansare a evenimentului de vineri, 8 decembrie. La întâlnire au participat primarul municipiului Buzău, constantin Toma, vicepreședintele Consiliului Județean, Romeo Lungu, promoterul Sorin Florea, pugiliștii Bogdan Dinu, Flaviu Biea și Viorel Simion, precum și membri ai staffurilor.

De  remarcat faptul că în cadrul galei „Lupii din Carpaţi” pugilistul buzoian de categorie grea Bogdan Dinu nu își va mai disputa centura WBA Continental în fața rusului Vladimir Tereşkinn, accidentat pe ultima sută de metri. El își va încrucișa mănușile cu brazilianul Marcelo Luis Do Nascimento, sportiv de aceeași categorie.

Buzoianul Dinu și brazilianul Do Nascimento

Un alt meci important în constituie pe cel al timișoreanului Flavius Biea, care își va apăra titlul WBA Continental la categoria Welterweight în fața ucraineanului Valentyn Golovko.

Încă trei români vor lupta în în cadrul galei care va avea loc pe 8 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Sporturilor din Buzău. Este vorba despre Cezar Juratoni, Eronim Arădoaie și Daniel Buciuc, toți trei urmând să întâlnească boxeri georgieni.

Flavius Biea

O absență notabilă va fi cea a pugilistului român Viorel Simion, care nu va putea boxa din cauza unei operații recente de hernie de disc: „Medicii mi-au interzis să boxez o perioadă. Am avut dureri foarte mari, am căzut jos, am fost luat cu SMURD-ul, iar medicii mi-au spus că trebuie să mă opereze de urgență.”, a declarat sportivul român, prezent la conferința de presă de azi.

Programul galei

Mâine va avea loc cântarul oficial, eveniment programat să aibă loc la ora 13:00, la Hotel Pietroasa din centrul orașului.

Dincolo de spectacolul pe cinste care se anunţă şi de miza provocată de centura pusă la bătaie, evenimentul de vineri reprezintă pentru Buzău o bornă importantă pusă pe drumul boxului de performanță, odinioară unul important în ecuația sportului național.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Prăpăd în zona de câmpie a județului!

Știrile zilei

TRAGEDIE: Victimă decedată! | Imagini de la fața locului

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Situație DISPERATĂ pentru sute de buzoieni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *