GALERIE FOTO: Oaspeți de seamă la Buzău | Compania de Apă a finalizat cele două proiecte cu finanțare europeană în valoare de 80 de milioane de euro

Zi importantă pentru județul Buzău, care a fost astăzi gazda unor nume sonore din aparatul administrativ național și european. Compania de Apă a susținut seminarul de închidere a celor două proiecte prin care Buzăul a beneficiat de investiții în valoare de 80 de milioane de euro.

Vineri, 18 noiembrie, Compania de Apă S.A. Buzău a inaugurat oficial proiectele de investiții finanțate din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Sectorial ”Mediu” 2007-2013, respectiv „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Buzău”, și ”Extinderea și modernizarea sistemelor de alimentare cu apă în județul Buzău”.

 
Valoarea celor două proiecte implementate în perioada 2011-2016 se ridică la 80 de milioane de euro, din care 80% reprezintă contribuția Uniunii Europene.

 
Evenimentul a avut loc la Sursa de Apă ”SUD” Buzău și a reunit participarea autorităților guvernamentale, reprezentate prin secretarul de stat Cătălin Gheran, a reprezentanților Asociației Române a Apei, a „Jaspers”, partener UE reprezentat prin Doina Franț, a Comisiei Europene, a BERD, prin directorul pentru România, Venera Vlad, a președintelui ADI 2008, Petre Emanoil Neagu, și a primarilor de comune din județ.

Oficialitățile guvernamentale și europene prezente la eveniment au salutat tenacitatea reprezentanților Companiei, care, în ciuda dificultăților legislative din zona atragerii de fonduri, au reușit să aducă obțină investițiile, să respecte termenele și să finalizeze proiectele fără să fie penalizați.

 

 

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*