Știrile zilei

HOCUS-POCUS! | Cum s-a „evaporat” țeava prin care se deversau ape uzate în pârâu

Doi agenți economici din Sărata Monteoru au intrat în atenția autorităților după ce o persoană a semnalat prezența unor pești morți în albia pârâului Sărata ce traversează localitatea. Indiciile duc către varianta poluării printr-o țeavă de scurgere a unei unități hoteliere din zonă.

Mai exact, este vorba despre zona situată între restaurantele Cazino și Ceres, acolo unde există suspiciuni că ar fi fost deversate, printr-o țeavă, ape uzate ce ar fi conținut detergenți folosiți într-una dintre unitățile hoteliere.

La scurt timp după apariția fotografiilor cu peștii morți, prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a dispus deplasarea pentru ­veri­ficări a unei echipe mixte. Imediat s-a luat în calcul o posibilă poluare a pârâului Sărata, în dreptul staţiunii Monteoru, culoarea închisă a apei şi un miros fetid degajat de aceasta fiind alte indicii în acest sens.

Bănuielile specialiștilor s-au adeverit în momentul în care au descoperit o țeavă de evacuare în dreptul restaurantului Cazino, care nu era destinată scurgerii apei pluviale, ci a apei cu detergenți.

La două zile după descoperire, în momentul în care specialiștii au vrut să blindeze țeava, surpriză: Aceasta dispăruse complet!

Reprezentanții respectivului hotel restaurant se apără și spun că totul este o răutate menită să le discrediteze afacerea. Ei mai spun că, în cazul în care răutățile vor continua, vor comanda propria anchetă în acest caz.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Trei vise ce indică o problemă de sănătate. Iată la ce semnale să fii atent!

Orașul tău Știrile zilei

UPDATE: Taximetrist dus la spital, după ce a refuzat să sufle în fiolă

Știrile zilei

Intervenție contracronometru! (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *