Știrile zileiUtile

Importanța luminii în viața ta

Lumina este un concept. Ea nu poate fi atinsa, fiind o un termen definit prin antiteza cu intunericul. Inca de la inceputul lumii, precum este specificat in unele istorii religioase de evolutie, ea este un simbol a tot ceea ce este bun, a ceea ce este pur si neatins de rau, aducand cu sine pace si bucurie. Cu toate acestea, odata cu evolutia umana, a fost necesara o sursa care sa redea capacitatea cea mai apreciata a centrului sistemului nostru solar – Soarele. Datorita dezvoltarii tehnologiei si aprofundarea cercetarilor asupra factorilor nocivi care afecteaza calitatea vietii umane, s-au adus dovezi contra surselor primordiale inventate de om cu acest scop. Ele aveau diverse repercursiuni pe lunga durata asupra organismului. Totodata, evolutia societati a necesitat o raspandire enorma a diverselor surse alternative care asigurau iluminarea cat mai puternica, atat pentru uz casnic, cat si industrial, atat in medii interne precum casele si fabricile, cat si pentru exterior, precum curtile personale sau strazile oraselor si satelor.

  • Starea de sanatate fizica

Cercetarile au demonstrat de-a lungul anilor ca factori precum temperatura (nuanta), intensitatea si pozitionarea sursei de lumina, sunt direct legate de pastrarea unei vederi cat mai bune, diminuandu-se astfel, unul dintre principalii factori responsabili pentru migrene. Imbunatatindu-se aceste aspecte, s-a observat pe parcursul studiilor efectuate de catre specialisti, ca puterea de concentrare si mentinerea echilibrului fizic au crescut considerabil. Vedere are o importanta in viata de zi cu zi mult mai mare decat cred majoritatea persoanelor, ea avand o legatura directa cu mintea, putand afecta psihicul si emotionalul prin continutul si calitatea imaginilor captate, inregistrate in constient si subconstient.

Daca iti doresti ca locuinta proprie sa iti fie un mediu cat mai placut, in care sa te poti destinde sau unde poti lucra productiv chiar si dupa caderea noptii, achizitioneaza becuri E 27, fara a ezita sa investesti in calitatea surselor care iti influenteaza direct vederea. Pentru a se integra perfect in decorul interior al casei, alege un model potrivit de lampi sau abajururi, astfel incat design-ul sa fie completat, nu intrerupt din punct de vedere vizual si cromatic. Pastreaza stilistica si ai curajul de a imbina traditionalul cu modernul, avand insa o linie continua a aspectului general.

Desi cea mai recomandata lumina, este cea naturala, deseori, ea nu iti este la indemana, fie datorita dimensiunilor geamurilor unei incaperi, fie datorita orei la care ai treaba. De aceea, asigura-te ca ochii iti sunt ajutati sa vada prin negura noptii, de catre becuri led E14 la preturi mici, protejadu-ti atat sanatatea, cat si cheltuielile lunare.

Studii experimentale stiintifico-medicale, testate prin studii de caz, demonstreaza faptul ca fara lumina naturala, corpul, pielea, incep sa se deterioreze, schimbandu-si aspectul, culoarea. Substantele nutritive din caldura si atingerea directe a razelor soarelui filtrate prin atmosfera, sunt extrem de importante, nu doar pentru hranirea plantelor, naturii, ci si pentru regenerarea organismelor vii, inclusiv celulele pielii.

  • Lumina naturala, dincolo de fizic

Soarele este centrul sistemului nostru solar, acesta fiind unul dintre factorii care favorizeaza existenta vietii. El nu este doar o stea ce straluceste pe cer, oferindu-ne ziua si delimitand orele noptii, ci un factor fara de care viata nu ar fi posibila. Caldura si factorii benefici pe care razele solare filtrate prin paturile atmosferice le au asupra organismelor, trec dincolo de barierele fizicului.

Mintea umana este foarte mult influentata atat de tipul luminii, cat si de calitatea sa. Aceasta sporeste creativitatea si productivitatea, fiind intr-o directa relatie cu starea de spirit. Totodata, lumina naturala, protejeaza cele doua planuri personale, nevazute – psihicul si emotionalul. Aceasta reduce sansele de declansare a mai multor afectiuni, precum depresia, anxietatea si oboseala cronica, favorizand odihna si hranindu-ti corpul natural, cu diverse tipuri de vitamine si nutrienti. Nu neglija echilibrul pe care trebuie sa il ai si nu abuza de statul la soare, in mod special pe timpul verii, cand acesta poate, in cantitati exagerate, sa ii dauneze sanatatii tale fizice.

Pastreaza un raport corect in viata ta intre cantitatea si calitatea tuturor elementelor care te inconjoara, evitand excesele, pentru a te bucura de un stil de viata benefic pe termen indelungat.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!