Impozite mărite cu 500%! | Ce buzoieni sunt vizați

Proprietarii de imobile degradate din Buzău au motive de îngrijorare. De la anul, ei ar putea fi supraimpozitați cu 500%, în cazul în care nu iau măsuri de reabilitare. Municipalitatea vrea să introducă un regulament care să prevadă dări majorate pentru locuitorii care îşi lasă casele în paragină, în timp ce terenurile din jurul locuinţelor sunt transformate în adevărate gropi de gunoi.     

Regulamentul a început să dea roade în orașe precum Cluj și Constanța, acolo unde proprietarii imobilelor lăsate în paragină deja scot din buzunar de cinci ori mai mulți bani decât oricare alt cetățean. Ideea ar urma să fie pusă în aplicare urma și la Buzău, pentru buna imagine a urbei.

Casă de pe Cuza Vodă, aflată în pragul prăbușirii.

Primăria nu va tăia în carne vie. Principalul aspect de care va ține cont este faptul că mulți proprietari sunt pensionari, care au bani nici pentru reparații, dar nici să plătească un impozit de cinci ori mai mare. Mai mult, există clădiri care au o situație juridică incertă, astfel că supraimpozitarea este o misiune aproape imposibilă.

Și proprietarii de terenurilor, pline de gunoaie, de la marginea orașului, vor fi sancționați drastic dacă până la sfârșitul lunii martie nu vor face curat.

„Dacă va fi aprobat, regulamentul privind majorarea impozitelor se va aplica în cazul clădirilor și terenurilor neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Buzău, precum şi terenurilor agricole nelucrate timp de 2 ani consecutivi”, scrie Șansa News.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*