Economic Știrile zilei

Impozite mărite cu 500%! | Ce buzoieni sunt vizați

Proprietarii de imobile degradate din Buzău au motive de îngrijorare. De la anul, ei ar putea fi supraimpozitați cu 500%, în cazul în care nu iau măsuri de reabilitare. Municipalitatea vrea să introducă un regulament care să prevadă dări majorate pentru locuitorii care îşi lasă casele în paragină, în timp ce terenurile din jurul locuinţelor sunt transformate în adevărate gropi de gunoi.     

Regulamentul a început să dea roade în orașe precum Cluj și Constanța, acolo unde proprietarii imobilelor lăsate în paragină deja scot din buzunar de cinci ori mai mulți bani decât oricare alt cetățean. Ideea ar urma să fie pusă în aplicare urma și la Buzău, pentru buna imagine a urbei.

Casă de pe Cuza Vodă, aflată în pragul prăbușirii.

Primăria nu va tăia în carne vie. Principalul aspect de care va ține cont este faptul că mulți proprietari sunt pensionari, care au bani nici pentru reparații, dar nici să plătească un impozit de cinci ori mai mare. Mai mult, există clădiri care au o situație juridică incertă, astfel că supraimpozitarea este o misiune aproape imposibilă.

Și proprietarii de terenurilor, pline de gunoaie, de la marginea orașului, vor fi sancționați drastic dacă până la sfârșitul lunii martie nu vor face curat.

„Dacă va fi aprobat, regulamentul privind majorarea impozitelor se va aplica în cazul clădirilor și terenurilor neîngrijite, situate în intravilanul municipiului Buzău, precum şi terenurilor agricole nelucrate timp de 2 ani consecutivi”, scrie Șansa News.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

GHINION teribil pentru un șofer buzoian (foto)

Știrile zilei

UPDATE: Accident pe Bulevard | Șofer băut (foto)

Anunțuri Știrile zilei

Curs la Buzău | ULTIMELE LOCURI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *