Administrație Știrile zilei

Încep lucrările de reabilitare a Spitalului Brătianu

[box type=”shadow” ]Licitația a fost câștigată de S.C. „Hidro Salt B92” București, firma care asfaltează și cele 40 de străzi de pământ din Buzău.[/box]

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a semnat astăzi, 05 iunie 2018, Contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea proiectului „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, B-dul Nicolae Bălcescu nr. 40, în vederea înfiinţării Centrului Muzeal I.C. Brătianu”.

          În urma finalizării licitației, valoarea lucrărilor este de 13.181.894,59 lei cu TVA (aproximativ 2.850.000 euro cu tva).

Durata de execuție a contractului este de 31 luni calendaristice, defalcată astfel:

  • Activitatea de proiectare va dura 7 luni, începând din momentul semnării contractului (astăzi, 06.2018)
  • Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (după finalizarea etapei de proiectare).

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

[highlight]„Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității.” [/highlight]a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care două mașini se răstoarnă pe E85

Știrile zilei

Bătut cu BESTIALITATE de doi tineri | Ce s-a întâmplat cu victima

Educaţie Știrile zilei

Palatul Copiilor Buzău, spectacol-EVENIMENT dedicat Centenarului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *