Administrație Orașul tău Știrile zilei

ÎNCEPE! | Poliția Locală a făcut anunțul

Gata cu mașinile parcata aiurea! Poliția Locală a municipiului Buzău anunță că, până la sfârșitul acestei luni, va desfășura o campanie de distribuire a unor pliante având ca subiect ridicarea vehiculelor, autovehiculelor și remorcilor care staționează neregulamentar pe raza municipiului Buzău. Activitatea este prevăzută de Hotărârea Consiliului Local nr. 188/2017, însă autospeciala de ridicare a mașinilor nu a prea operat până acum în oraș.

Cele aproximativ 5000 de pliante distribuite vor conține toate informațiile cu privire la prevederile legale, cuantumul sancțiunii, datele referitoare la locul de depozitare a vehiculelor ridicate, precum și numerele de telefon care pot fi apelate în astfel de cazuri.

Măsura ridicării autovehiculelor se aplică în cazuri precum:

– oprirea/staționarea autovehiculelor în stațiile mijloacelor de transport public de persoane;

– în intersecții, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, precum și în zona de preselecție unde sunt aplicate marcaje continue;

– pe treceri de pietoni, în zone rezidențiale/pietonale;

– pe trotuare și piste de biciclete;

– pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 metri;

– în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;

– în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjenește circulația a două vehicule venind din sensuri opuse, precum și în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule

Doru Dumitrașcu, purtător de cuvânt Poliția Locală Buzău

care circulă în același sens ar fi obligați, din această cauză, să treacă peste acest marcaj;

– în locul în care se impiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos.

„Tarifele pentru ridicare/transport/depozitare, conform H.C.L. 188/2017 sunt în valoare de 600 lei (ridicare=300 lei, transport=200 lei, depozitare=100 lei/zi). Dacă utilizatorul/proprietarul se prezintă la autovehicul și nu se mai efectuează transportul și depozitarea se va achita doar suma de 300 lei, reprezentând deplasarea pentru ridicare. Autovehiculele ridicate prin dispoziția agentului constatator (polițist local, polițist rutier) vor fi transportate/depozitate la sediul S.C. URBIS SERV S.R.L. BUZĂU, B-dul N. Bălcescu nr. 56. Sancțiunea pentru staționare, conform O.U.G. 195/2002, rep., art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă și 3 puncte penalizare la permisul de conducere (jumătate din minimul amenzii în valoare de 290 lei în 48h, conform O.G. nr. 2/2001, rep.)”, se mai arată în comunicatul Poliției Locale.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Anunțuri Știrile zilei

Consilierii județeni, convocați în ședință

Politică Știrile zilei

Ce vrea să facă un deputat buzoian pentru românii din diaspora

Știrile zilei

ALERTĂ METEO în județul Buzău

1 comentariu

  1. Ilie Marian at 12:53

    bun dar de locuri pentru parcare nu ziceti nimic, numai de amenzi si ridicari .Nu era mai bine sa faceti locuri pentru parcare si dupa aceia sa dati amenzi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *