Începe demolarea vechii maternități. Ce ai vrea să se construiască în loc?

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

E oficial. În câteva zile, o firmă specializată va începe demolarea clădirii fostei maternități de pe Bulevardul Gării. Buzoienii vor fi consultați, în cadrul unei dezbateri publice, cu privire la destinația ce îi va fi oferită terenului.

Demolarea vechii maternități începe la un an de la inugurarea noului sediu medical de pe strada Victoriei. Costurile de demolare și igienizare vor fi suportate integral de Consiliul Judeţean Buzău.

  • Consiliul Județean vrea să știe ce și-ar dori buzoienii să se construiască pe terenul de aproape un hectar rămas liber.

În urmă cu câteva luni, instituția condusă de Petre Emanoil Neagu lua în calcul construirea unei săli de sport pentru persoanele cu dizabilități pe terenul fostei maternități. Ideeea a fost curând abandonată, urmând ca sala să fie construită în apropierea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere, mai aproape de beneficiari. Pentru terenul fostei maternități se așteaptă propuneri de la buzoieni.

Clădirea în care a funcţionat Maternitatea din Buzău este construită în anul 1960, iar destinaţia iniţială a fost cea de puşcărie. Din 1970 şi până în ziua în care a intrat în conservare, după deschiderea noii Maternităţi, a funcţionat neîncetat fără reparaţii capitale.

Etichete:

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

9 comentarii în articolul “Începe demolarea vechii maternități. Ce ai vrea să se construiască în loc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *