Știrile zilei

INCREDIBIL | Vindea buzoienilor produse expirate din 2010! (video)

Atenție la ce cumpărați, mai ales atunci când este vorba despre produse alimentare! Doi agenți economici din Buzău au fost sancționați de polițiștii locali după ce au fost descoperiți punând în vânzare produse fără specificarea termenului de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat. Cu adevărat revoltător este că unul dintre agenții economici oferea spre vânzare sucuri, dulciuri, margarină, maioneză cu usturoi și alte produse alimentare expirate din 2010! 

Ideea efectuării unui control la unitățile care vând produse alimentare le-a venit polițiștilor locali preajma zilei de Sfântul Nicolae, atunci când buzoienii cumpără dulciuri și produse alimentare în cantități mai mari. Surpriza le-a fost furnizată de către magazinul din zona Bazalt, care mai fusese controlat și în luna mai, fiind depistat din nou cu marfă expirată.

Oamenilor legii aproape că nu le-a venit să creadă ochilor când au descoperit pe rafturile mazaginului marfă expirată din 2010. Adevărate bombe alimentare, produsele au fost imediat confiscate în vederea distrugerii, iar agentul economic, amendat.

Celălalt magazin care vindea buzoienilor produse expirate este situat în cartierul Mihai Viteazu, în zona căminului de nefamiliști de la Zahăr.

„Au fost verificate 5 societati comerciale, iar doua dintre acestea au fost sanctionate contraventional, in conformitate cu prevederile Legii 12/1990 R, art. 1, lit. d – pentru expunerea spre vanzare a marfurilor fara specificarea termenului de valabilitate ori cu termenul de valabilitate expirat si lit. g – pentru omisiunea intocmirii si afisarii de catre operatorii economici a preturilor.”, a transmis Poliția Locală.

Doru Dumitrașcu, șef serviciu Ordine Publică / Poliția Locală Buzău

 In urma verificarilor efectuate de politistii locali s-a constatat ca unele produse erau expirate din  anul 2010 (produse alimentare, produse cosmetice, produse de uz casnic si igiena personala, dulciuri,  sucuri).

Amenda pentru încălcarea unor astfel de fapte este cuprinsa intre 2 000 – 20 000 lei. Valoarea sanctiunilor aplicate a fost in valoare de 6 000 lei, iar bunurile care au condus la săvârsirea contraventiilor au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, valoarea bunurilor confiscate a fost  de 3349 lei.

NOTĂ: În prima parte a materialului este prezentat un agent economic la care polițiștii locali NU au descoperit niciun fel de neregulă. Atât spatiul, cât și produsele expuse întruneau toate condițiile desfășurării unei activităti  economice legale și în acord cu normele sanitare în domeniu.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

RER SUD a dat startul proiectului Eco Școala / Eco Grădinița

Anunțuri

COMUNICAT DE PRESĂ | Primăria Municipiului Buzău

Știrile zilei

Cod galben prelungit pentru județul Buzău

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *