Noutati:

Inițiativă a unui grup de tineri buzoieni: Bazin Olimpic pe locul fostei maternități

Din multitudinea de idei lansate de buzoieni ca destinație pentru terenul fostei maternități, una se distinge în mod special. Este vorba despre inițiativa mai multor tineri care propun construirea unui bazin olimpic: „Este o optiune excelentă pentru a face miscare în orice perioada a anului, mai ales că, la Buzău, iarna, nu ai unde să faci mișcare.”, transmit inițiatorii.

În acest sens, tinerii au înființat și o pagină de Facebook, unde buzoienii sunt invitați să dea Like și, implicit, să le susțină demersul. Ei sunt convinși că bazinul olimpic ar fi un proiect oportun, mai ales că Buzăul a fost viciat de orice spațiu destinat înotului după închiderea celui de la Sala Sporturilor.

De asemenea, inițiatorii susțin că proiectul lor ar trebui să aibă atenția autorităților cu atât mai mult cu cât există posibilități de finanțare europeană pentru acest segment de investiții:

„Am găsit pe Internet informații despre soluțiile de finanțare europeană pentru bazinele de înot. Credem că ar fi util pentru toată lumea și mai ales pentru tineri, deoarece înotul este un sport de dezvoltare. Suntem siguri că sunt mulți părinți care ar vrea să-și ducă micuții la înot, dar nu au unde.”, au scris administratorii paginii, care are deja aproape 500 de like-uri.

Consiliul Județean se află în faza premergătoare demolării vechii clădiri de pe Bulevardul Gării în care a funcționat, până anul trecut, Maternitatea Buzău. Șefii administrației județene au anunțat că vor organiza o consultare publică privind destinația terenului de aproape un hectar ce se va elibera după demolarea clădirii.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

5 comments

  1. Ovidiu Burlacu

    De ce nu se ia masuri pentru redeschiderea vechiului bazin olimpic de langa Parcul Tineretului?

  2. CAMPEANU POMPILIU

    un sediu nou al PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUZAU, iar PALATUL va adaposti activitati culturale si de reprezentativitate judeteana. Ar fi posibil, mai ales ca se pot accesa fonduri pe AXA corespunzatoare. Tot odata se poate studia reorganizarea pietii DACIA, in ansamblu ZONA CENTRALA a municipiului. Cresc oare germenii dezbaterilor privind strategia dezvoltarii Buzaului pe coordonatele PLANULUI URBANISTIC GENERAL ce trebuie reactualizat in curind?

  3. O initiativa foarte buna, speram sa aiba si rezolvare.Uram de pe acum succes!

  4. O făbricută de orice nu se poate ?! Bazin olimpic avem !

    • da . inchis . fara apa in el . proprietate privata . doar sa te duci sa te tarasti pe fundul lui . fabricuta in buricul orasului ? la 10 metri de Bistro si la 20 de metri de Hasdeu ? vezi tu intrand tiruri cu materiale asa … mai pe muchie , mai pohavez , de pe bulevardul Garii ? lol . spital ? da ! dar de unde bani ? din amenzi auto ? hai sa fim seriosi !

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*