Inițiativă a unui grup de tineri buzoieni: Bazin Olimpic pe locul fostei maternități

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Din multitudinea de idei lansate de buzoieni ca destinație pentru terenul fostei maternități, una se distinge în mod special. Este vorba despre inițiativa mai multor tineri care propun construirea unui bazin olimpic: „Este o optiune excelentă pentru a face miscare în orice perioada a anului, mai ales că, la Buzău, iarna, nu ai unde să faci mișcare.”, transmit inițiatorii.

În acest sens, tinerii au înființat și o pagină de Facebook, unde buzoienii sunt invitați să dea Like și, implicit, să le susțină demersul. Ei sunt convinși că bazinul olimpic ar fi un proiect oportun, mai ales că Buzăul a fost viciat de orice spațiu destinat înotului după închiderea celui de la Sala Sporturilor.

De asemenea, inițiatorii susțin că proiectul lor ar trebui să aibă atenția autorităților cu atât mai mult cu cât există posibilități de finanțare europeană pentru acest segment de investiții:

„Am găsit pe Internet informații despre soluțiile de finanțare europeană pentru bazinele de înot. Credem că ar fi util pentru toată lumea și mai ales pentru tineri, deoarece înotul este un sport de dezvoltare. Suntem siguri că sunt mulți părinți care ar vrea să-și ducă micuții la înot, dar nu au unde.”, au scris administratorii paginii, care are deja aproape 500 de like-uri.

Consiliul Județean se află în faza premergătoare demolării vechii clădiri de pe Bulevardul Gării în care a funcționat, până anul trecut, Maternitatea Buzău. Șefii administrației județene au anunțat că vor organiza o consultare publică privind destinația terenului de aproape un hectar ce se va elibera după demolarea clădirii.

Etichete:

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

5 comentarii în articolul “Inițiativă a unui grup de tineri buzoieni: Bazin Olimpic pe locul fostei maternități

  1. un sediu nou al PRIMARIEI MUNICIPIULUI BUZAU, iar PALATUL va adaposti activitati culturale si de reprezentativitate judeteana. Ar fi posibil, mai ales ca se pot accesa fonduri pe AXA corespunzatoare. Tot odata se poate studia reorganizarea pietii DACIA, in ansamblu ZONA CENTRALA a municipiului. Cresc oare germenii dezbaterilor privind strategia dezvoltarii Buzaului pe coordonatele PLANULUI URBANISTIC GENERAL ce trebuie reactualizat in curind?

    • da . inchis . fara apa in el . proprietate privata . doar sa te duci sa te tarasti pe fundul lui . fabricuta in buricul orasului ? la 10 metri de Bistro si la 20 de metri de Hasdeu ? vezi tu intrand tiruri cu materiale asa … mai pe muchie , mai pohavez , de pe bulevardul Garii ? lol . spital ? da ! dar de unde bani ? din amenzi auto ? hai sa fim seriosi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *