Educaţie Știrile zilei

Investiție importantă la Buzău | Centrul de științe „Explorer”, construit pe variantă, după o idee a primarului Toma

Oportunitate pentru municipiul Buzău, care ar putea avea un centru de științe după modelul celebrului muzeu al științelor „Nemo” din Amsterdam. Ideea îi aparține primarului Constantin Toma, care vrea să îi apropie pe tineri de știiințele exacte și să califice generații de tineri pregătiți pentru piața muncii de la noi.

Totul a pornit de la vizita edilului în Olanda, la muzeul Nemo, care aduce sute de mii de euro anual la bugetul local doar din taxa de vizitare. Impresionat de modelul olandez, Constantin Toma a promis, astă-primăvară, că va încerca să promoveze un proiect de hotărâre similar până la sfârșitul anului.

Proiectul, supus astăzi aprobării în CLM.

Centrul ar putea fi construit printr-un parteneriat public-privat, pe un teren situat pe variantă, pe care un afacerist asiatic stabilit în Buzău îl va dona municipalitătii. Practic, Consiliul Local se obligă să emită avizele necesare construirii clădirii și să asigure utilizățile centrului, în timp ce partenerul privat va înființa Asociația „Explorer” și va identifica soluții de finanțare pentru construirea și dotarea clădirii.

Denumirea completă a obiectivului ce urmează a fi realizat în cooperare cu Asociația „Rotary” Buzău este „Centru științific destinat apropierii elevilor și tinerilor buzoieni de științele exacte și tehnologiile moderne – Explorer”. Prin această investiție s-ar crea locuri de muncă și, totodată, tinerii ar avea ocazia să studieze științele exacte și să se angajeze la firmele care activează în industria românească.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Drum inundat! | Politiștii sunt în teren

Știrile zilei

Accident rutier pe E85 | Trafic îngreunat

Știrile zilei

BUZĂU: O apă curgătoare va traversa orașul | Vor apărea terase, galerii comerciale și mori miniaturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *