Știrile zilei

IPOTEZĂ-ȘOC în cazul incendiului!

Au trecut 24 de ore de la incendiul devastator care a mistuit pensiunea „Umbra Lupului” de la Ciuta, iar primele speculații nu au întârziat să apară. Polițiștii și pompierii sunt chemați să dezlege ițele unei povești încurcate.

Răzbunare. Asta ar fi dus la incendiul în care 14 oameni au fost la un pas să ardă de vii, după ce pensiunea s-a aprins ca o torță noaptea trecută. Oamenii, muncitori la Drumuri Naționale, care lucrau la alunecarea de teren de la Măgura, au fost evacuați în ultima clipă, în timp ce clădirea a ars din temelii.

Povestea din jurul incendiului are multe necunoscute, iar misterul este potențat de zvonurile localnicilor. Potrivit acestora, nenorocirea de la Ciuta nu ar fi fost un simplu accident.

Proprietarul pensiunii, un cunoscut om de afaceri din Buzău, care mai deține o stație PECO în zona Contactoare, ar fi închiriat pensiunea unor oameni de afaceri din Constanța. Cei din urmă au renovat clădirea, iar afacerea a început să meargă din nou. În ultimele luni însă, chiriașii ar fi omis să-i mai plătească patronului chiria.

În urma unor discuții aprinse, constănțenii ar fi decis să își strângă lucrurile și să plece, supărați că au pierdut atâția bani cu rebrandingul fostului „Han de Piatră” de pe DN10. Investiția lor nu a mai putut fi recuperată, însă nici proprietarul de drept al pensiunii nu ar mai fi văzut un leu din chiria datorată.

Ghinionul a făcut ca, în crucea nopții, flăcările să cuprindă acoperișul pensiunii în care se aflau atât constănțenii, cât și cei paisprezece muncitori. Oficial, incendiul a pornit de la un scurtcircuit la rețeaua electrică a clădirii.

Patronul pensiunii a trăit o adevărată dramă când și-a văzut afacerea făcută scrum. Deși ultima investiție nu a fost făcută din banii săi, clădirea de pe DN 10 a fost construită de el cu multă trudă, în urmă cu mai mulți ani.

Potrivit informațiilor apărute în presă, acesta nu ar fi avut clădirea asigurată. Totuși, se pare că, la semnarea contractului de închiriere a pensiunii, oamenii de afaceri constănțeni au fost obligați să încheie o poliță de asigurare. Numai că – surpriză! – polița ar fi pe numele chiriașilor, deci a celor care, într-un fel sau altul, tot își vor recupera banii cheltuiți cu modernizarea.

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

4 Comments

  1. Afaceriștii constănțeni sunt niște infractori. În urma cu câteva luni, unul dintre ei a fost prins de agenții de paza ai magazinului Kaufland Frasinet după ce a înșelat o casiera. Individul respectiv s-a ales cu dosar penal.

    1. Am vrea niste detalii daca se poate sa ne ziceti cum mai anume a incercat si cu ce sa insele… Suntem satui de ei aici in ciuta ca de cand au venit numai inselaciuni au facut cu toata lumea… Angajati neplatiti, dar munciti pana la epuizare, pana si tuica si oile le au luat din gospodariile lor spunand ca le cumpara de la ei dar dupa ce s au vazut cu marfa, nu au mai recunoscut ca le au luat, cand salariatii au venit sa si ceara banii datorati ei au chemat politia ca sa i dea afara sa nu i mai deranjeze, cred ca nu exista om in toata comuna nepagubit de ei… Asa ca va rugam sa ne scrieti toti ce stiti despre ei ca sa stie toata lumea poate cineva se sesizeaza totusi si i va trage la raspundere ca prea sunt smekeri ei…

      1. „Investitorul” constantean, cel cu barba, care conduce Dusterul negru, făcea cumpărăturile de la Kaufland Frasinet. Acesta a pus fructe și legume în mai multe pungi, dar la cântărire a ținut pungile în mana și astfel cantarul a citit alte cantități. A trecut de casele de marcat, dar agenții de paza și-au dat seama ca are mai multe produse în pungi decât a cântărit.
        Cereți detalii la parchet sau la politie.
        Niste jeguri „investitorii” aștia.

  2. Stati linistiti ca nu este prima inselaciune. De acesti afaceristi constanteni sa stai cat mai departe ca de focul pe care l-au creeat la pensiune pentru a-si recupera banii investiti. Plus salariile neplatite de un an ale angajatilor si banii datorati furnizorilor, deci avem de aface cu oameni calificati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button