Educaţie Știrile zilei

Liceele din Buzău la care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat

Dezamăgire pentru reprezentanții a două licee din Buzău, unde niciun elev nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat din sesiunea care tocmai s-a încheiat. La Pătârlagele și Lopătari, nimeni nu are, astăzi, motive de bucurie.

Două licee tehnologice din județ se află în coada listei în ceea ce privește rezultatele la Bacalaureat, conform datelor IȘJ Buzău. Este vorba despre Liceul Tehnologic Pătârlagele și Liceul Tehnologic Lopătari, unități de învățământ ale căror absolvenți n-au reușit să treacă proba maturității.

E drept că nici numărul celor înscriși nu a fost prea mare. Dacă la Pătârlagele s-au înscris 12 elevi, la Lopătari s-au prezentat la examen numai patru absolvenți de clasa a XII-a.

Deasupra liceelor cu promovare zero se situează Liceu Tehnologic „V. Frunză” din Râmnicu Sărat, cu o rată de promovare de 2.86%, Liceul Tehnologic Economic „Elena Matei Basarab”, din același municipiu, cu 9.88 rată de promovare și Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu” din Buzău, cu 17,16% (numai 11 elevi din cei 74 înscriși au fost admiși).

La capătul celălalt al listei se situează Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Buzău, care are o rată de promovare de 100%.

Per total, rezultatele de la Buzău sunt mulțumitoare. Din cei 2796 de elevi înscriși, 2573 s-au prezentat la examen, 1899 fiind declarați admiși. Rata de promovare este de 73,80%, cu trei procente mai mică decât cea de anul trecut.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Și-a prădat binefăcătoarea!

Știrile zilei

Jandarmeriță UCISĂ | Postarea care a stârnit REVOLTA

Știrile zilei

Radar fix la Mărăcineni?!

6 comentarii

 1. Dobrescu at 15:25

  Profesorii din aceste liceee au 70% vina. Nu isi fac meseria si cer salarii de doctori chirurgi. Cred ca toti dascalii de aici sunt profesori precum a fost presedintele Klaus, trecea ora pana facea prezanta si venea pauza. Preda apoi la meditatii. Toti profesorii si invatatorii sa fie platiti dupa rezultatele elevilor, dupa promovabilitatea la BAC si examenul national. Ce sa mai vorbim de examenele de titularizare ale profesorilor, cati le-au luat pe bune ..??? Sper ca invatamantul sa-si revina cel putin la nivelul dinainte de 89. O zi buna si ganduri bune in acest sens !

  1. Gabi at 17:43

   Aveți parțial dreptate! Mai este vorba și de „materialul” cu care lucrezi! Cănd ai numai idioți e greu, dacă nu imposibil să scoți ceva din ei!

   1. ioana at 15:37

    Pai daca ,,ai numai idioti,, , n-au devenit idioti inainte de BAC ! Nu-i treci clasa pana intr-a XII-a , nu intra la BAC ! Pare aiurea , dar vina se imparte in 3 , profesorii 100% , elevii 100% si parintii 100% .

 2. Nelu at 9:44

  În principiu aveți dreptate. Dar daca duceți un profesor de la Hadeu acolo tot zero rămâne promovabilitatea iar dacă duceți un profesor de la lic tehnologic Pătârlagele la Hasdeu veți constata performante incredibile ale acestuia.

 3. Un cetățean at 12:02

  Cei care nu au menirea să învețe, să fie îndreptați de mici către meserii.Consider că sunt de ajuns 14 ani(momentul evaluării naționale)pentru a potea descoperi înclinațiile unui copil.Să se țină cont de părerea profesorlor de gimnaziu să se facă un referat iar pe baza aceluia să fie admiși la liceu,iar părinții să nu mai oblige elevul să termine un liceu dacă acesta nu dorește (cunosc destule exemple).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *