Știrile zilei

Limitatoare de viteză. | Buzoiancă: „URGENT!”

Într-un oraș aglomerat, siguranța pietonilor trebuie să fie una dintre preocupările constante ale autorităților. La Buzău, Primăria și Poliția și-au dat mâna în cadrul unui parteneriat de prevenire a producerii accidentelor rutiere, însă în continuare mai sunt lucruri de făcut.

De pildă, o problemă apărută an de an în oraș o constituie deteriorarea sistematică a „bumperelor”, adică a dispozitivelor montate în asfalt, care au rolul de a reduce viteza mașinilor.

De obicei, autoritățile din România folosesc dispozitive de calmare a traficului realizate dintr-un cauciuc dur, care nu rezistă însă mai mult de doi-trei ani.

În trecut, Urbis a apelat o la o metodă ce părea să treacă proba timpului: bumperele din beton. Pentru că șoferii erau însă nemulțumiți de înălțimea lor și se plângeau să le strică mașinile, acestea au fost îndepărtate.

În ultima perioadă, buzoienii au început să ceară din nou autorităților montarea de limitatoare de viteză în anumite zone considerate periculoase:

Cerem urgent limitatoare de viteză la iesirea spre Vernesti. Nimeni nu respectă trecerea de pietoni. Se circulă peste 100 km/h. Locuiesc în zona și asa ceva se întâmplă zilnic. Nimeni nu respectă limita de localitate. Nu se mai poate. Faceti ceva urgent!”, a scris Ionela pe Buzău City Report, site dedicat sesizărilor.

Zonele trecerilor de pietoni sunt cele mai periculoase, viteza și neatenția ducând, de multe ori, la producerea unor accidente grave:

Rog autoritățile sa ia măsuri urgente cu privire la trecerea de pietoni din spatele gradinitei Liceului Pedagogic! Nu credeam vreodată că pot exista si soferi inconstienti precum soferita care astazi la ora 11.50 pur si simplu s a facut ca nu ma vede desi eu traversam regulamentar si a fi trebuit sa ma opresc eu pe mijlocul trecerii ca sa treaca ea altfel nu cred ca mai eram acum.”, ne-a scris Diana, o altă buzoiancă, pe adresa redacției.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Adaugă un comentariu

Click aici pentru a adăuga un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

COMUNICAT DE PRESĂ

ANUNȚ DE PRESĂ

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU ORGANIZEAZĂ:

Montează GPL!

Hai la Galleria Mall!

/* ]]> */