Orașul tău Știrile zilei

Limitatoare de viteză. | Buzoiancă: „URGENT!”

Într-un oraș aglomerat, siguranța pietonilor trebuie să fie una dintre preocupările constante ale autorităților. La Buzău, Primăria și Poliția și-au dat mâna în cadrul unui parteneriat de prevenire a producerii accidentelor rutiere, însă în continuare mai sunt lucruri de făcut.

De pildă, o problemă apărută an de an în oraș o constituie deteriorarea sistematică a „bumperelor”, adică a dispozitivelor montate în asfalt, care au rolul de a reduce viteza mașinilor.

De obicei, autoritățile din România folosesc dispozitive de calmare a traficului realizate dintr-un cauciuc dur, care nu rezistă însă mai mult de doi-trei ani.

În trecut, Urbis a apelat o la o metodă ce părea să treacă proba timpului: bumperele din beton. Pentru că șoferii erau însă nemulțumiți de înălțimea lor și se plângeau să le strică mașinile, acestea au fost îndepărtate.

În ultima perioadă, buzoienii au început să ceară din nou autorităților montarea de limitatoare de viteză în anumite zone considerate periculoase:

Cerem urgent limitatoare de viteză la iesirea spre Vernesti. Nimeni nu respectă trecerea de pietoni. Se circulă peste 100 km/h. Locuiesc în zona și asa ceva se întâmplă zilnic. Nimeni nu respectă limita de localitate. Nu se mai poate. Faceti ceva urgent!”, a scris Ionela pe Buzău City Report, site dedicat sesizărilor.

Zonele trecerilor de pietoni sunt cele mai periculoase, viteza și neatenția ducând, de multe ori, la producerea unor accidente grave:

Rog autoritățile sa ia măsuri urgente cu privire la trecerea de pietoni din spatele gradinitei Liceului Pedagogic! Nu credeam vreodată că pot exista si soferi inconstienti precum soferita care astazi la ora 11.50 pur si simplu s a facut ca nu ma vede desi eu traversam regulamentar si a fi trebuit sa ma opresc eu pe mijlocul trecerii ca sa treaca ea altfel nu cred ca mai eram acum.”, ne-a scris Diana, o altă buzoiancă, pe adresa redacției.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

IMAGINI de la fața locului | La un pas de o tragedie, pe Șoseaua Nordului!

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ: Spitalul Judetean, sub asediu! | Polițiștii intervin!

Știrile zilei

ACUM, pe DN 10! | Trafic îngreunat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *