Administrație Știrile zilei

Loredana vine să cânte la Buzău, la invitația Consiliului Județean!

Pregătiri pentru „Buzău Fest”, sărbătoarea județului Buzău, ajunsă la cea de-a doua ediţie. Și în acest an, conducerea Consiliului Judeţean a pregătit o serie de evenimente menite să promoveze imaginea judeţului nostru și să ofere un weekend plin de surprize și de voie bună. Cap de afiș al întregului eveniment este Loredana, cea care va concerta sâmbătă, de la 20:00 la 22:30.

Festivalul se va desfășura în perioada 1-2 iunie, la Sărata Monteoru, iar programul va cuprinde defilare cu torțe, ateliere meșteșugărești, dansuri romane, reconsituiri ale unor lupte, competiții sportive, concerte de muzică ușoară și populară, un grandios foc de artificii și multe alte surprize.

Programul evenimentului a fost făcut public astăzi de către preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu.

Primul eveniment va avea loc joi seară, începând cu ora 21:00, atunci când soldații vor defila cu torțe aprinse pe ruta Arhiepiscopie – Bd. Unirii – Bd. Bălcescu – Obelisc. Surpriza acestei seri o va constitui demonstrația pe care o va face garda soldaților din Bulgaria și care va presupune un joc de lumini și foc.

Vineri, la 12:00, va avea loc deschiderea oficială a festivalului. Ziua va fi plină de activități, urmând ca acum să fie puse în scenă dansuri tradiționale, lupte de gladiatori, parade ale portului popular românesc și ateliere meșteșugărești.

Seara se va încheia cu spectacolele susținute de Ansamblul Folcloric „Plaiurile Mioriței”, Claudia Colniceanu, Ion Paladi, Nicolae Botgros și orchestra „Lăutarii” din Chișinău.

Sâmbătă, la ora 10:30, va avea loc un cros pentru tineri, tabere și ateliere meșteșugărești, tot acum fiind reconstituite Războaiele lui Traian cu Decebal, un ritual sarmatic, Rugul lui Zamolxe și alte câteva activități.

Cel mai așteptat moment va fi cel al concertului susținut de Loredana, care va cânta publicului buzoian timp de două ore. La final, începând cu ora 22:30, va avea loc un grandios foc de artificii.

De la eveniment nu vor lipsi autobuzele etajate decapotabile. El vor circula din ora în oră, preluând călătorii din Buzău și transportându-i către Monteoru. De asemenea, vor fi baloane, dulciuri, concursuri interactive, iar la Parcul Aventura din stațiunea intrarea va fi liberă.

 

Bugetul alocat organizării și desfășurării evenimentului este de 200.000 de lei, bani la care se va adăuga și contribuția Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău și a Direcției de Cultură.

La festival sunt invitate toate GAL-urile din județ, meșteri populari și producători tradiționali. Ca element de noutate, anul acesta vor avea loc degustări de produse tradiționale și de vin din podgoriile buzoiene.

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Vrei un venit suplimentar?

Știrile zilei

Autobuze electrice pentru Buzău | Guvernul a lansat procedura de achiziție

Politică Știrile zilei

Comunicat de presă al deputatului PSD Sebastian Radu

3 comentarii

  1. David Petrunia at 15:03

    Ffff interesant…..dar aglomerație cât v a cuprinde.Interesul și buna dispoziție ce o v a crea aceasta sărbătoare duc la acea aglomerație de care menționam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.