AdministrațieȘtirile zilei

LOVITURĂ pentru șoferii indisciplinați: Regulamentul privind ridicarea mașinilor staționate neregulamentar, la un pas de aprobare

Vineri, aleșilor municipali li se va cere votul pentru aprobarea Regulamentului privind ridicarea vehiculelor ce staționează neregulamentar pe domeniul public al municipiului Buzău. Este de așteptat ca proiectul de hotărâre să produce o mai bună respectare a legislației rutiere.

Potrivit documentului, aflat, până mai ieri, în dezbatere publică, orice mașină parcată sau oprită neregulamentar, incluzând și situațiile mașinilor abandonate pe trotuare sau expuse vânzării, va fi ridicată, transportată și depozitată în spații amenajate corespunzător, în care va beneficia și de pază.

Practic, scenariul potrivit căruia îți lași mașina pe o porțiune cu indicator „Oprirea interzisă”, intri într-un magazin, iar la ieșire îi găsești pe cei de la Trans-Bus care îți imobilizează autoturismul, va fi unul absolut realist de la intrarea în vigoare a regulamentului. Noul proiect are ca scop fluidizarea traficului rutier și descongestionarea drumurilor publice.

  • Trans Bus îți ia mașina cu platforma.

Firma care se va ocupa de toate aceste operațiuni este S.C. Trans Bus S.A., societate aflată în subordinea Consiliului Local. În cadrul operațiunii de constatare a contravenției și de ridicare a  mașinilor, reprezentanții societății vor colabora cu Poliția Locală și cu Poliția Rutieră.

Printre situațiile în care ți se ridică mașina se numără oprirea și staționarea interzisă, pentru o perioadă mai mare de 5 minute, expunerea autoturismelor la vânzare pe domeniul public, dar și abandonarea rablelor pe trotuare.

Costurile totale pentru un autovehicul ridicat și transportat de pe domeniul public se ridică la 600 de lei, dintre care 300 de lei sunt percepuți pentru ridicare, 200 de lei, pentru transport și 100 de lei pentru fiecare zi de depozitare a mașinii în spațiile Trans Bus.

Buzoienii scapă de corvoada ridicării și a transportării mașinii doar dacă sunt prin preajmă și se învoiesc să achite contravaloarea operațiunii de ridicare. În schimb nu scapă de amendă. În situația în care mașina a fost deja depozitată, proprietarul poate reintra în posesia ei doar după achitarea tuturor cheltuielilor.

Regulamentul ar urma să intre în vigoare imediat după aprobarea lui în Consiliul Local Municipal, fapt ce va avea loc în ședința ordinară de vineri, 28 aprilie.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [5.03 MB]

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

3 Comments

  1. Cred ca mai bine ar asfalta strazile si sa faca mai multe locuri de parcare, decat sa vaneze masinile parcate necorespunzator.sunt de acord cu amenda, dar nu cu ridicare.Mi se pare un abuz 600 lei.

  2. Asa , si masina de ridicat unde e ? Ridica masinile cu mana ?
    Deci va trebuii cel putin 20 de angajati la treaba asta , 24 din 24 ,dar alesii nostril cred ca daca au ridicat mana au ridicat si masina ,sa vezi procese !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Textul nu poate fi copiat!