Politică Știrile zilei

FOTO: Mai-marii Buzăului au ieșit la vot

Primarul municipiului Buzău și președintele Consiliului Județean au participat, astăzi, la referendumul pentru familie, exercitându-și dreptul de vot în cadrul secțiilor de votare la care sunt arondați. Mâine dimineață va fi rândul președintelui PSD Buzău, al deputatului Marcel Ciolacu, să voteze pentru revizuirea Constituției.

Primul care a mers să voteze a fost primarul Constantin Toma. La ora 08:00, edilul s-a prezentat la sectia de votare nr.32 organizată în cadrul Liceului de Arte „Margareta Sterian” de pe strada Bucegi.

La ora 09:15, la Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău a ajuns și președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu. Acesta a declarat că a venit pentru a-și exercita un drept cetățenesc, fără a dezvălui dacă a votat pro sau contra revizuirii.

Un mesaj clar a dat însă președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu. Deputatul buzoian, care va vota mâine dimineață, la ora 09:30, la Școala Gimnazială „Episcop Dionisie Romano”, a postat pe Facebook un mesaj în care îi îndeamnă pe români să meargă la urne:

Referendumul este parte componentă a oricărei democrații și reprezintă cea mai directă formă prin care cetățenii își pot exprima opinia cu privire la anumite subiecte de interes pentru societate. De aceea, este normal ca statul să fie receptiv atunci când 3 milioane de români se organizează într-un demers cetățenesc legitim și solicită anumite clarificări constituționale cu privire la definirea familiei, în sensul că aceasta se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Despre asta este referendumul din 6-7 octombrie și este important să mergem cât mai mulți și să ne exprimăm poziția cu privire la acest subiect. Și vreau să fiu foarte clar când spun că sub nicio formă acest referendum nu este îndreptat împotriva cuiva. Ca om de stânga, voi susține întotdeauna drepturile tuturor minorităților și categoriilor sociale, dar nu voi fi de acord cu manipulările prin care se încearcă inducerea anumitor frici în societate sau cu folosirea copiilor în această dezbatere.

Eu voi merge la referendum și voi vota „Da”. Hai și tu!”, a fost mesajul liderului PSD Buzău.

 

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Social Știrile zilei

DESTIN NEMILOS | Un buzoian are nevoie de ajutorul semenilor!

Știrile zilei

Ce-au făcut doi polițiști din Oradea și am vrea și noi la Buzău

Știrile zilei

Accident pe DN1B | O persoană a rămas încarcerată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *