Politică Știrile zilei

Marcel Ciolacu: „Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere”

Președintele PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, a publicat un text pe Facebook în care critică modul discreționar de conducere a partidului de către Liviu Dragnea, afirmând totodată că va susține Scrisoarea de demitere semnată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.

În acest context, poziția deputatului Ciolacu este sinonimă cu un vot pentru o eventuală demitere a lui Dragnea și o delimitare clară de actualul lider, despre care spune că nu mai este omul pe care l-a cunoscut odinioară.

Liderul PSD Buzău îi reproșează lui Liviu Dragnea dorința de putere și suprimarea libertății de exprimare în partid, care au dus, de-a lungul timpului, la excluderea mai multor social-democrați.

În postarea sa, deputatul buzoian afirmă că „Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare”, în timp ce problemele și atitudinea acestuia fac rău partidului.

Mișcării „disidente” din partid, inițiate de axa Firea-Stănescu-Țuțuianu, i s-ar alăturat și alți lideri și deputați PSD, printre care Mihai Tudose, Ion Rotaru, Niculae Bădălău, Ion Mocioalcă și Adrian Pau.

Dintotdeauna, PSD a fost partidul apropiat de oameni, un partid care a ascultat problemele lor și a încercat să le rezolve. Faptul că niciodată nu am abdicat de la acest principiu a făcut să câștigăm alegeri și să guvernăm corect.

Susțin Scrisoarea semnată de colegii mei pentru că am convingerea că PSD poate să facă în continuare lucruri bune pentru România. Pentru a realiza asta, trebuie să înțelegem că solidaritatea de partid nu înseamnă să fim pasivi unor decizii greșite care continuă de prea mult timp.

Aceste decizii greșite se suprapun cu dorința de și mai multă putere a lui Liviu Dragnea. Un președinte PSD care a făcut lucruri bune, dar care, astăzi, din păcate, nu mai este omul pe care l-am cunoscut în urmă cu ceva ani. Din păcate, Liviu Dragnea a ajuns un om orbit de putere, orgolii și spaime imaginare.

Nu putem accepta ca libertatea de exprimare în PSD să fie suprimată, colegi de-ai noștri să fie dați afară, iar deciziile să se ia în mod arbitrar de către un singur om. Nu putem tolera să vedem cum fractura din societate se adâncește pe zi ce trece și că ura care ne desparte a ajuns mai puternică decât lucrurile care trebuie să ne unească și să ne ducă înainte ca națiune. Nu putem asista la izolarea României pe plan extern și la asocierea ei cu state sancționate și puse la colț pentru nerespectarea valorilor și principiilor europene.
Problemele personale ale lui Liviu Dragnea fac ca modificările la legile justiției să nu poată fi realizate. În locul unei consultări, avem de-a face cu niște decizii impuse unilateral. Iar societatea răspunde pe bună dreptate la acest comportament. Susțin modificările legilor justiției, dar făcute de o manieră corectă prin consultarea tuturor părților implicate.

Toate aceste lucruri se identifică din păcate cu Liviu Dragnea și cu modul său total greșit în care a înțeles să exercite puterea și încrederea pe care PSD i le-a dat. Pentru toate acestea, cred că a venit timpul ca Liviu Dragnea să înțeleagă faptul că pentru binele României și al PSD ar trebui să facă un pas în spate. E cea mai bună și rapidă soluție pentru a înceta cu scandalurile din țară și a ne întoarce la problemele de zi cu zi ale guvernării alături de partenerii noștri de la ALDE.

Avem nevoie de stabilitate, responsabilitate și coerență în actul de guvernare pentru că aceasta este dorința oamenilor care ne-au votat. Pentru a redeveni acel PSD apropiat de oameni și de problemele lor!”, a scris deputatul Marcel Ciolacu pe Facebook.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr din Buzău, prins DROGAT la volan!

Orașul tău Știrile zilei

De ce e riscant să parchezi AICI

Știrile zilei

Deznodământ TRAGIC! | Unde a fost găsit

2 comentarii

  1. Un cetățean at 15:43

    Un mesaj coerent,care pune la punct întregul eșichier PSD.Sunt mândră că sunt buzoiancă și că sunt astfel de oameni în prim- planul decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *