Știrile zilei

Mesajul emoționant al sergentului care nu s-a mai întors de pe front

De Ziua Eroilor, „Reporter Buzoian” publică mesajul emoționant al sergentului Ion Posea din comuna Siriu, decedat în crâncena bătălie de la Mărășești, din vara anului 1917.

De pe front, tânărul sergent Ion Posea își ia rămas-bun de la familie prin intermediul unei fotografii ce poartă un mesaj emoționant. Era vara lui 1916, iar tânărul ostaș era mânat de un puternic sentiment patriotic. El nu pregetă o clipă să plece la luptă și, dând dovadă de bărbăție, își asumă nefericitul destin al ostașului care pleacă pe front, dar nu știe dacă se va mai întoarce.

Cu o seninătate frapantă, sergentul Posea le trimite părinților săi o ultimă fotografie, care să le mai aline durerea atunci când el nu va mai fi. Pesemne că ororile frontului îi dăduseră de înțeles că nu mulți vor reuși să scape vii și să se întoarcă pentru a-și vedea iar satul și locurile natale.

Și așa a și fost. În vara lui 1917, la un an de la expedierea fotografiei, sergentul Ion Posea moare în crâncena bătălie de la Mărășești. Ca un omagiu adus eroilor, strănepoatele sergentului decid să publice ultimele gânduri ale înaintașului lor:

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

VIDEO: Momentul în care o femeie descarcă un întreg spray lacrimogen pe holurile spitalului

Știrile zilei

Teatru la #GalleriaMallBuzau!

Știrile zilei

SCANDAL! | „I-a dat un pumn în față, apoi a scos spray-ul paralizant!”

2 comentarii

  1. Gabi at 20:07

    Dumnezeu sa ii odihnească și să ii aivă in paza.pacat de ei și de țara asta frumoasă,că își bat joc de ea găozari ăștia,dar Dumnezeu nu doarme!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *