Mesajul emoționant al sergentului care nu s-a mai întors de pe front

De Ziua Eroilor, „Reporter Buzoian” publică mesajul emoționant al sergentului Ion Posea din comuna Siriu, decedat în crâncena bătălie de la Mărășești, din vara anului 1917.

De pe front, tânărul sergent Ion Posea își ia rămas-bun de la familie prin intermediul unei fotografii ce poartă un mesaj emoționant. Era vara lui 1916, iar tânărul ostaș era mânat de un puternic sentiment patriotic. El nu pregetă o clipă să plece la luptă și, dând dovadă de bărbăție, își asumă nefericitul destin al ostașului care pleacă pe front, dar nu știe dacă se va mai întoarce.

Cu o seninătate frapantă, sergentul Posea le trimite părinților săi o ultimă fotografie, care să le mai aline durerea atunci când el nu va mai fi. Pesemne că ororile frontului îi dăduseră de înțeles că nu mulți vor reuși să scape vii și să se întoarcă pentru a-și vedea iar satul și locurile natale.

Și așa a și fost. În vara lui 1917, la un an de la expedierea fotografiei, sergentul Ion Posea moare în crâncena bătălie de la Mărășești. Ca un omagiu adus eroilor, strănepoatele sergentului decid să publice ultimele gânduri ale înaintașului lor:

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

2 comments

  1. Cred ca se rasucesc in mormant Eroii nostri vazand pe ce maini a incaput tara.

  2. Dumnezeu sa ii odihnească și să ii aivă in paza.pacat de ei și de țara asta frumoasă,că își bat joc de ea găozari ăștia,dar Dumnezeu nu doarme!!!

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*