Ministrul Carmen Dan, GAFĂ în discuția cu prefectul Buzăului

Gafă a ministrului Afacerilor Interne la videoconferința cu prefecții pe tema fenomenelor meteo prognozate pentru țara noastră.  Carmen Dan i s-a adresat astăzi prefectului din Buzău cu privire la situația de la Întorsura Buzăului, cerând un bilanț al pagubelor.

„Vreau să știu dacă ați facut o evaluare la Întorsura Buzăului.”, i-a spus Carmen Dan prefectului Carmen Ichim, convinsă că Întorsura Buzăului trebuie să fie în județul Buzău.

„Păi nu e la noi, e în județul Covasna.”, a replicat prefectul Ichim, după care discuția s-a mutat într-o altă zonă.

Orașul Întorsura Buzăului, supranumit și Mica Siberie sau Polul frigului, este situat în județul Covasna, la o distanță de 114 km de municipiul Buzău. Din cauza asemănării formale, mulți români cred că orașul se află în județul Buzău.

În realitate, denumirea de „Întorsura Buzăului” este inspirată de râul Buzau, care aici se întoarce brusc, schimbându-și direcția către sud. Sensul numelui este de îndoitură, curbă, cotitură.

loading...

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

One comment

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*