Politică Știrile zilei

Ministrul Carmen Dan, GAFĂ în discuția cu prefectul Buzăului

Gafă a ministrului Afacerilor Interne la videoconferința cu prefecții pe tema fenomenelor meteo prognozate pentru țara noastră.  Carmen Dan i s-a adresat astăzi prefectului din Buzău cu privire la situația de la Întorsura Buzăului, cerând un bilanț al pagubelor.

[highlight]„Vreau să știu dacă ați facut o evaluare la Întorsura Buzăului.”[/highlight], i-a spus Carmen Dan prefectului Carmen Ichim, convinsă că Întorsura Buzăului trebuie să fie în județul Buzău.

[highlight]„Păi nu e la noi, e în județul Covasna.”[/highlight], a replicat prefectul Ichim, după care discuția s-a mutat într-o altă zonă.

Orașul Întorsura Buzăului, supranumit și Mica Siberie sau Polul frigului, este situat în județul Covasna, la o distanță de 114 km de municipiul Buzău. Din cauza asemănării formale, mulți români cred că orașul se află în județul Buzău.

În realitate, denumirea de „Întorsura Buzăului” este inspirată de râul Buzau, care aici se întoarce brusc, schimbându-și direcția către sud. Sensul numelui este de îndoitură, curbă, cotitură.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

Tânăr BĂUT, urmărit și prins în trafic de polițiști

Administrație Politică Știrile zilei

Reușită pentru un primar buzoian! | Pod de 1 milion de euro, în comună

Știrile zilei

Cutremur în Vrancea

1 comentariu

  1. Pingback: Ministrul Carmen Dan, GAFĂ în discuția cu prefectul Ichim – Stiri Locale 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *