Știrile zilei

NEWS ALERT: Au sosit rezultatele de la București

Pesta porcină africană se extinde pe Valea Slănicului. Confirmarea oficială a sosit în urmă cu puțin timp de la București, buletinul de analiză indicând un rezultat pozitiv la PPA pentru șapte porci domestici din localitatea Mărgăriți.

De asemenea, în localitatea Amara din comuna Balta Albă a fost confirmat prin buletinul de analiză, emis de I.D.S.A București în data de 28.10.2018, un focar de pestă porcină africană.

Toate animalele afectate au fost eliminate prin ecarisare.

În județul Buzău, la data de 06.11.2018, evoluează 6 focare de Pestă Porcină Africană  în 6 de exploatații nonprofesionale.

DSVSA Buzău solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA Buzău sau autorităţilor locale(UAT-uri).

Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

NEWS ALERT: Au sosit rezultatele de la București

Orașul tău Știrile zilei

Stradă din Buzău, închisă circulației

Știrile zilei

Prezentatorul Florin Busuioc a suferit un infarct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *