Diverse Social Știrile zilei

Nu toți eroii poartă pelerină

Poate ați citit despre cazul fetiței din Săgeata care voia să-și vândă desenele pentru a-și cumpăra o pereche de ghete. Știrea a făcut înconjurul televiziunilor, iar oamenii de bine nu au stat deoparte. Și în acest caz, ca în multe altele, visul unui copil s-a împlinit grație eforturilor Dianei Rus, tânăra despre care „Reporter Buzoian” scria și anul trecut.

„Împreună pentru buzoieni” se numește grupul din care fac parte peste 20 de oameni de bine și ale căror baze au fost puse de Diana. Buzoianca de 30 de ani, care nu mai suportă să vadă oameni săraci, a decis să ia pe cont propriu o acțiune deloc simplă, dar care pornește din suflet și merge către semenii aflați în nevoie: lunar, cei 23 strâng benevol sume de bani din care cumpără alimente și produse de igienă pentru oamenii nevoiași.

Grupul „Împreună pentru buzoieni” este mereu în căutarea altor cazuri sociale, dar revin mereu la cele deja vizitate de câte ori este nevoie. Spre exemplu, familiile cu mulți copii vor fi ajutate la fiecare început școlar cu haine și rechizite pentru copii, bătrânii singuri ce trăiesc din pensii mizere vor fi ajutați cu plata rețetelor (acolo unde nu există asigurare de sănătate) și nu în ultimul rând le vor fi furnizate în fiecare iarnă lemne tuturor celor care nu-și permit decât să cumpere alimentele esențiale supraviețuirii.

Până acum, „Împreună pentru buzoieni” a ajutat zeci de sociale. Reprezentanții acestei mișcări spun totuși că nu își doresc publicitate și nici vreun folos pentru sine, vrând mai degrabă ca acțiunile pe care le întreprind să rămână…discrete.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

A murit după o ceartă cu soția!

Politică Știrile zilei

Deputatul Dănuț Păle, prezent la IndAgra: „Preocuparea mea este crearea unui cadru legal care să ducă la îmbunătățirea calității vieții pentru noi toți”

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ! Pericol de explozie! | Conductă de gaz, fisurată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *