Administrație Fără categorie Știrile zilei

Ofițer din IPJ, în cărți pentru postul de secretar al Primăriei Buzău

Roxelana Radu, actualul secretar al Primăriei Buzău, va părăsi săptămâna viitoare funcția din Palatul Comunal. Potrivit observatorulbuzoian.ro, funcția ar urma să fie ocupată de ofițerul Eduard Pistol, șeful Serviciului Juridic din IPJ Buzău.

Conform aceleiași surse, Constantin Toma a anunțat încă de azi-dimineață venirea lui Pistol în rândul juriștilor din Primăria Buzău, fără a confirma sau a infirma dacă el va ocupa funcția Roxelanei Radu.

Schimbarea ar avea legătură cu o situație gravă petrecută în interiorul Palatului Comunal. Una dintre juristele Primăriei nu s-a prezentat la procesele deschise de polițiști locali, motiv pentru care acestea au fost pierdute de municipalitate pe fond:

„Jurista a ținut trei dosare, nu s-a prezentat la Curtea de Apel și s-a pierdut procesul. Am mutat-o să se ocupe de dosarele pe Legea 10 si am băgat-o în comisia de disciplină. Încercăm să introducem un nou sistem de management în Primărie pentru ca oamenii să fie mai responsabili, să lucreze, să răspundă solicitărilor buzoienilor. E greu acum, mai ales că 75% dintre posturile de conducere din primărie sunt neocupate, cei care țin loc de șefi nu sunt plătiți pentru munca respectivă și vă dați seama ce motivare au.”, a declarat primarul Constantin Toma.

Actualul secretar al CLM, Roxelana Radu, părăsește pentru a doua oară funcția de secretar, deținând de altfel, recordul de longevitate după fostul secretar al Primăriei, Ștefan Nedelcu.

Funcția de secretar este esențială pentru buna funcționare a unei unități administrativ teritoriale. Fără aceasta nu se pot ține ședințele Consiliului Local și nu pot fi emise documente cu valoare juridică.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *