Educaţie

Parteneriat educațional între Colegiul Național “Mihai Eminescu” din Buzău și Liceul Teoretic “Ion Creangă” din Soroca

În perioada 5-7 octombrie 2017, un grup de șapte cadre didactice de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău, condus de directorul Camelia Voicu, a participat la festivitatea prilejuită de împlinirea a 30 de ani de la înființarea Liceului Teoretic “Ion Creangă” din Soroca (Republica Moldova). Evenimentul a avut loc în cadrul Parteneriatului educațional Români de pretutindeni, semnat la începutul acestui an școlar.

În cadrul protocolului de colaborare sunt prevăzute schimburi profesionale între cadrele didactice, precum și organizarea unor activități culturale cu implicarea elevilor din ambele unități școlare.

În ziua de 6 octombrie, după o scurtă vizită la biserica românescă “Sfinții Martiri Brâncoveni” din Soroca, loc efervescent al spiritualității românești, profesorii buzoieni au fost întâmpinați de Dl Ghenadie Donos, șeful Direcției Învățământ din cadrul Consiliului Raional Soroca.

Ulterior, profesorii Colegiului “Eminescu” au fost întâmpinați într-un cadru festiv impresionant de către elevii și profesorii moldoveni care au pregătit o serbare intitulată La sfat cu cei 30 de ani. Cu acest prilej, Dna Directoare Camelia Voicu a transmis un mesaj de felicitare din partea profesorilor și elevilor eminescieni.

La începutul lunii noiembrie, cadrele didactice ale Liceului “Creangă” sunt așteptate la Buzău. Conducerea colegiului buzoian, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Buzău, a pregătit colegilor moldoveni o serie de activități didactice și metodice pe care să le folosească în predarea lecțiilor și îmbunătățirea procesului instructiv-educativ, dincolo de Prut.

Împreună cu delegația de la Colegiului Național „Mihai Eminescu” au mers și profesori de la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” din Buzău care, de asemenea, au încheiat un protocol educațional de colaborare cu Colegiul Pedagogic “Mihai Eminescu” Soroca.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *