Politică Știrile zilei

Petre Emanoil Neagu, MESAJ de la Chișinău (foto)

Aflat în Republica Moldova pentru a sărbători cei 100 de ani la Unirea Basarabiei cu Patria Mamă, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a transmis tuturor buzoienilor un mesaj în care vorbește despre importanța Unirii și despre rolul pe care l-a avut marele om de stat, prim-ministrul buzoian Alexandru Marghiloman:

„Dragi buzoieni,

Aniversam astazi 100 de ani de cand „copilul cel mai mic, dar poate cel mai voinic al Romaniei Mame” – Basarabia s-a unit cu Romania!

Am sarbatorit acest eveniment printr-o sedinta comuna a Consiliului Judetean Buzau si a Consiliului Raional Soroca, ce a avut loc in Raionul Soroca si unde ne-am aratat intreaga sustinere pentru dezvoltarea economica si sociala a Republicii Moldova si aderarea la Uniunea Europeana, dar si pentru perpetuarea valorilor spirituale romanesti.

Anul acesta, cand sarbatorim Centenarul Marii Uniri, trebuie sa ne amintim si de oamenii care au facut posibila infaptuirea Romaniei Mari. Premierul roman Alexandru Marghiloman este cel care a fost prezent la Chisinau, unde a fost adoptata Declaratia de Unire de Sfatul Tarii, un gest politic care l-a asezat in randul Generatiei Marii Uniri, la care trebuie sa ne intoarcem macar in momentele aniversare, sa stim ce le datoram si ce putem invata de la ei.”, a fost mesajul președintelui buzoian.

O delegație a Consiliului Județean se află de sâmbătă în Republica Moldova, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Din delegație fac parte conducerea CJ Buzău, toți consilierii județeni și directori de instituții subordonate instituției.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

ULTIMA ORĂ! Bărbat lovit de tren | Cine este victima

Știrile zilei

Tineri dornici să ajute: „Ne vom întâlni cu primarul Toma”

Știrile zilei

Consiliul Județean premiază excelența!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *