Politică Știrile zilei

PNL schimbă macazul. Ce se întâmplă în CLM Buzău după înregimentarea lui Ionescu

Consilierul local independent Constantin Ionescu a fost reprimit în PNL, partid pe care l-a părăsit în 2016 pentru a candida independent la funcția de primar al Buzăului. Odată cu revenirea la matcă a lui Ionescu, se schimbă și echilibrele de putere în Consiliul Local Municipal.

Vineri, independentul din Consiliul Local a semnat adeziunea de partid la PNL Buzău, iar astăzi, la ora 11:00, a fost organizată o conferință de presă la sediul partidului din centrul orașului pentru a se anunța primirea noului membru. „Bebe” Ionescu nu a dorit nicio functie politică în partid, însă va fi liderul de grup al consilierilor locali municipali.

Acest lucru înseamnă nici mai mult, nici mai puțin decât o opoziție dură la actuala coaliție PSD-ALDE de care dispune primarul Constantin Toma în Consiliul Local Municipal. Un vot împotrivă al aleșilor PNL ar putea bloca proiectele referitoare la patrimoniu, pentru care puterea din CLM ar avea nevoie de două treimi din voturi. În contrapondere, primarul Constantin Toma ar putea rupe orice acord cu aleșii liberali care au beneficiat, la un moment dat, de sprijin din partea puterii.

Voci din anturajul liberalilor sunt de părere că înregimentarea lui Ionescu este o adevărată mutare de maestru. În felul acesta, primarul Constantin Toma nu ar mai mai beneficia de sprijin necondiționat la proiectele propuse, având în vedere poziționarea inginerului de la Apă față de liderul de la Palatul Comunal. Dintr-un alt punct de vedere însă, aducerea lui Ionescu în PNL ar putea reprezenta totodată și o „blocare” a acestuia în ceea ce privește votul său în CLM, deoarece, fiind acum membru de partid, va trebui să respecte linia impusă de acesta, oricare ar fi ea.

Indiferent de planurile urzite de mai-marii Buzăului, trebuie spus că scena politică locală devine mai vie odată cu situarea PNL de cealaltă parte a baricadei, mișcare deloc favorabilă administrației de la Palatul Comunal.

La conferința de astăzi au participat proaspătul liberal Constantin Ionescu, președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, președintele organizatiei municipale, medicul Adrian Zoican și vicepreședintele Erland Cocei.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Administrație

GALERIE FOTO: Oficiali spanioli, în vizită la Buzău! Cine s-a aflat printre ei

Anunțuri Știrile zilei

Nu ştii ce carierã sã începi? Înscrie-te la curs!

Știrile zilei

Dramă cumplită | Militar din Buzău, MORT la 20 de ani

1 comentariu

  1. bucur at 13:47

    Politica de „Gica contra” al PNL poate sa conduca la o scadere si mai evidenta in preferintele electoratului. Si nu numai la nivelul judetului Buzau. Poate ca PNL nu a aflat de rezultatul sondajului comunicat de SOCIOPOL cu cateva zile in urma : cifrele SOCIOPOL arata că PSD a crescut in preferințele electoratului din Romania si ar fi votat de 51% din romani, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri în Romania. Iar PNL urmeaza cu 27%, apoi USR cu 7%, ALDE – 6%, UDMR – 4% și PMP 3%…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *