SURSE: Cum spăla George Scutaru șpaga primită de la Bîgiu în campania din 2008

Pe măsură ce ancheta în dosarul de mită și spălare de bani al lui George Scutaru înaintează, ies la Scutaru BIGIUiveală detalii șocante din activitatea fostului consilier prezidențial.
Într-un amplu material publicat de Evenimentul Zilei, jurnaliștii evz.ro scot la iveală detalii din dosarul de corupție pentru care buzoianul Scutaru este pus sub control judiciar de DNA. Astfel, totul ar fi pornit de la denunțurile făcute din spatele gratiilor de către președintele suspendat al CJ Buzău, Cristi Bîgiu.
Acesta din urmă ar fi mărtusit că, din suma de 700.000 de euro primită ca mită de la Adrian Mladin,  Cristinel Bîgiu, conform unei înțelegeri anterioare cu George Scutaru, i-a dat acestuia din urmă suma de 170.000 euro. Proveniența și modul în care s-au obținut banii ar fi fost cunoscute exact de Scutaru, în condițiile în care unele din discuții purtate pe tema punerii în posesie au fost purtate de Bîgiu și Scutaru inclusiv în sediul PNL Buzău.
  • – Cum erau spălați banii.
Potrivit aceleiași surse, persoane apropiate anchetei ar fi explicat că suma de 170.000 euro, primită în numerar de scutaruScutaru de la Bîgiu, a fost disimulată prin încheierea de contracte de publicitate, fiind folosită în campania electorală din anul 2008, materialele electorale fiind cumpărate de SC Quick Monitoring Media QMM SRL de la SC Echo International Industry SRL. Aceiași jurnaliști mai scriu că, în perioada 2001 – 2004,  George Scutaru a ocupat funcția de director general la SC Quick Monitoring Media QMM SRL, unde a deținut o treime din părțile sociale.
George Scutaru, fost consilier al preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme de securitate națională, este anchetat de DNA sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*