Politician buzoian, mesaj obscen și instigator la ură: „M… LA BOZGORI!”

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Vineri, câțiva tineri au sărbătorit Ziua Națională acasă la președintele organizației de tineret a PNL Buzău, Liviu Barbu. Copleșiți de sentimentul național, băieții au postat pe Facebook o fotografie însoțită de un mesaj obscen și instigator la ură: „M..e la bozgori!”. Ulterior, postarea a fost ștearsă, iar șeful TNL Buzău a precizat că se delimitează de gestul prietenilor săi.

Mesajul xenofob a fost postat pe pagina de socializare chiar de Ziua Națională. După ce au participat la manifestațiile militare de 1 Decembrie, tânărul consilier municipal Liviu Barbu și apropiații săi au mers la locuința acestuia pentru a sărbători cei 99 de ani de la Marea Unire.

La un moment dat, unul dintre tineri a decis să posteze pe Facebook o fotografie de grup, însă nu și-a ales chiar cele mai potrivite cuvinte pentru descriere. De fapt, mesajul este chiar unul obscen și instigator la ură, dat fiind că termenul „bozgor” este cunoscut pentru conotația ofensatoare la adresa cetățenilor maghiari.

Șeful TNL dezaprobă mesajul în care apare etichetat.

Între timp, postarea în care apărea Liviu Barbu a fost ștearsă de pe Facebook, șeful TNL postând un mesaj prin care se delimitează de mesajul prietenilor săi:

„Referitor la ce a apărut în spațiul public cu un mesaj de 1 decembrie, nu am o asemenea părere care se vehiculează pe anumite site-uri de stiri. Nu încurajez astfel de manifestări si cuvinte xenofobe. Ma delimitez de cele apărute pe paginile personale ale celor care au folosit asemenea afirmații.”, a scris președintele tineretului liberal pe Facebook.

Șansele ca mesajul să fi fost conceput sau aprobat de Liviu Barbu sunt extrem de mici, având în vedere experiența sa politică. Cel mai probabil, el a fost etichetat de prietenii săi fără voia lui, însă impactul pe care l-a avut postarea nu este deloc în favoarea tânărului liberal.

Urmează acum ca situația să fie discutată în forurile interne ale PNL Buzău, fiind foarte probabil ca tânărul consilier să fie chemat săptămâna viitoare la partid pentru a da explicații.

Etichete:,

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

Un comentariu în articolul “Politician buzoian, mesaj obscen și instigator la ură: „M… LA BOZGORI!”

  1. Cat este de tanar si cat este de umflat, mai ca ai zice ca-i PSD-ist. Dupa aspect, ai zice ca-i un urmas demn de Mocanu si Bosco. Dar acolo in grup, totii par a fi niste interlopi de pe aici de pe la noi. Daca clasa politica maghiara,este obraznica, ca si a noastra dealtfel, nu trebuie sa facem ura de ceilalti. Eu am facut o parte din scoala si am trait printre maghiari, sa-mi fie cu iertare sunt mult mai seriosi decat noi romanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *