Prefectul Buzăului, trimis personal de ministrul Carmen Dan după doi bolnavi care refuză să se interneze

Situațiile speciale impun măsuri speciale. În cadrul videoconferinței cu prefecții, ministrul Internelor, Carmen Dan (stânga), i-a solicitat prefectului de Buzău, Aurelia Mitrea, să se deplaseze personal la locuințele a doi bolnavi din județ, pentru a-i convinge să se interneze în spital. Cei doi sunt dependenți de oxigenoterapie și refuzaseră internarea, chiar dacă autoritățile i-au avertizat că pot rămâne izolați din cauza viscolului și a zăpezii.

Dialogul dintre ministrul Carmen Dan și prefectul de Buzău a avut loc în cadrul videoconferinței din această după-amiază. Șefa Internelor a ținut să afle direct de la Aurelia Mitrea cum s-a pregătit Prefectura Buzău pentru eventualele situații de criză generate de vitregiile vremii, mai ales că meteorologii au pus partea de sud-est a țării sub cod portocaliu de viscol încă de ieri.

„La momentul acesta, am reușit să aducem către spitalele din Buzău persoanele dependente de oxigenoterapie. Am identificat în județ cinci persoane. Acum am aflat că două persoane nu doresc internarea și nu putem să îi obligăm să vină, dar o să-i monitorizăm.”. a transmis prefectul Mitrea.

Replica ministrului a venit prompt: „Aș vrea să aveți și dumneavoastră, personal, o discuție cu aceste două persoane, să le explicați care este situația și care sunt riscurile și, eventual, să vă asigurați că puteți interveni de urgență, dacă se impune, iar refuzul ar trebui consemnat printr-o semnătură.”, a transmis Carmen Dan prefectului de Buzău. Aurelia Mitrea s-a conformat pe loc, însă ministrul a reiterat ordinul: „Vreau să vă întâlniți personal cu acești oameni.”

Meteorologii anunță viscol puternic, iar Buzăul se află pe harta codului portocaliu de vreme rea. Autoritățile locale au primit sprijin logistic de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență Sibiu, Mureș și Alba, fiind pregătite să intervină în cazul unor situații limită.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

One comment

  1. Ordin dat de caporal catre fruntas!
    Sa te duci tu personal sa faci si sa dregi!
    A nu se intelege ca am vreo stima deosebita fata de d-na preoteasa de la Casa de Pensii , vremelnic locatara a Prefecturii.
    Atat o duce neuronu’ pe vremelnica ministra de interne!

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*