Știrile zilei

VIDEO: Ei s-au pozat primii cu „2019”! | Piața Daciei, gătită de sărbătoare

A început petrecerea în Piața Daciei din Buzău! Oficialitățile au inaugurat Târgul de Crăciun și au aprins instalațiile pe platou, transformând centrul orașului într-o feerie de lumini.

Evenimentul de deschidere a debutat cu intonarea Imnului Național al României de către corul „Lyra”, dirijat de profesorul Ștefan Stănescu. Au urmat discursurile oficialităților, printre care s-au numărat primarul Constantin Toma, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, prefectul județului, Carmen Ichim, și reprezentanți ai Armatei.

Momentul cel mai așteptat, aprinderea luminițelor din Piața Daciei, a avut loc în jurul orei 18:00. Mai mulți copii au fost aduși de primarul Toma pe scenă, pentru a aprinde butonul care a transformat totul într-o feerie de lumini.

Piața Daciei s-a umplut până la refuz de buzoieni veniți să asiste la primul spectacol al lunii decembrie. Artiști de muzică populară au asigurat atmosfera de sărbătoare, în timp ce vinul fiert a înveselit spiritele.

Mai multe căsuţe din lemn au fost puse la dispoziţia meşterilor populari şi a comercianţilor participanţi la ediţia din acest an a Târgului de Crăciun. Buzoienii pot cumpăra produse din carne, dulciuri, produse de artizanat, articole de îmbrăcăminte și alte mărunțișuri de la comercianții prezenți.

Un alt punct de atracție îl reprezintă patinoarul mobil de pe platou. Accesul pe gheață este gratuit, în baza unui acord semnat de proprietar cu Primăria Buzău.

loading...

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Știrile zilei

VIDEO: Ei s-au pozat primii cu „2019”! | Piața Daciei, gătită de sărbătoare

Orașul tău Știrile zilei

Suntem buzoieni și suntem tare mândri de asta!

Știrile zilei

VIDEO: Ziua Națională a României, sărbătorită pe Calea Eroilor din Buzău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *