Educaţie Știrile zilei

A fost PRIMA ședință în actuala formulă

Joi, 24 mai 2018, Inspectoratul Școlar Județean Buzău a organizat, la Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, ședința de lucru cu directorii de școli din județul Buzău. A fost prima întâlnire cu șefii instituțiilor de învățământ a noii echipe manageriale instalate la șefia IȘJ Buzău, în formula Otilia Trifan – inspector școlar general și Geta Burducea – inspector școlar general adjunct.

Pentru început, directorii unor unități școlare au prezentat exemple de bune practici ale unor proiecte Erasmus + ( Școala Gimnazială Măgura) și ale unor proiecte cultural-educaționale, organizate de Școala Gimnazială Nr 11, Buzău, Palatul Copiilor Buzău, Școala Gimnazială Lunca Priporului, Școala Gimnazială Săpoca, GPN Mugurașii din Rm Sărat.

Echipa managerială a Inspectoratului Școlar Județean Buzău a transmis informații despre organizarea examenului de Evaluare Națională pe 11 și 13 iunie, și a celui de Bacalaureat, începând cu 25 iunie, despre concursul de obținere a gradației de merit, despre finalizarea evaluărilor de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

O atenție deosebită s-a acordat prezentării detaliate a Regulamentului UE pentru protecția generală a datelor cu caracter personal, care trebuie aplicat, începând cu 25 mai,  în toate unitățile de învățământ din județul Buzău.

De asemenea, s-au făcut precizări  în legătură cu eliberarea și casarea actelor de studii și a altor documente, cu înscrierea elevilor de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională, organizarea unor activități dedicate Zilei Învățătorului, pe 5 iunie, cu respectarea programului școlar.

 

[toggle title=”CITEȘTE MAI MULT” state=”close” ]Doamna inspector școlar Anca Harabagiu a prezentat o situație, în curs de actualizare, a premiilor și a mențiunilor obținute de elevii buzoieni la olimpiadele și concursurilor școlare  și cele două proiecte Erasmus +, în care Inspectoratul Școlar Județean Buzău este partener: proiectul PREDIS și RomABC. Doamna inspector școlar Elena Iordache a trasmis informații, pentru directorii liceelor tehnologice, privind noutățile din planurile cadru și programele școlare ale disciplinelor de profil. Inspectorul școlar Robert Roșioru a prezentat cadrul legal privind participarea elevilor la orele de religie, cât și parteneriatele dintre școală și biserică, în cadrul cărora se desfășoară activități de susținere a procesului instructiv-educativ. Directorii unităților de învățământ au primit mulțimiri din partea inspectorilor de limbi moderne, dna Oprea Georgeta,  și de limbi romanice, dna Pleșea Maria-Monalisa, pentru sprijinul acordat în organizarea, în foarte bune condiții, a olimpiadelor de limbi moderne și a etapei naționale a olimpiadei de limbi romanice- limba franceză, 2-6 aprilie 2018, la Buzău. Dl Dobre Ion, liderul filialei județene a sindicatului FSLI, a detaliat demersurile privind normele în vigoare ale aplicării drepturilor salariale.[/toggle]

loading...

Cosmin Șontică

Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau WhatsApp.

Știrile zilei

Vrei un venit suplimentar?

Știrile zilei

Autobuze electrice pentru Buzău | Guvernul a lansat procedura de achiziție

Politică Știrile zilei

Comunicat de presă al deputatului PSD Sebastian Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.