Primăria încheie anul pe plus

Panouri Fotovoltaice
Instalatii GPL Auto

Spalatoria Auto Petrom Transilvaniei
Piese Auto ,Asistenta Rutiera, Spalatorie Auto, Anvelope Auto

Rezultat nesperat pentru municipalitatea buzoiană la sfârșit de an financiar. Primăria condusă de Constantin Toma încheie anul pe plus, după ce – susține edilul – a fost acoperită și datoria de aproape 5 milioane de euro rămasă din anii trecuți.

Potrivit liderului de la Palatul Comunal, plata datoriei și colectarea unor sume de bani care rămân, practic, în vistierie ca excedent au fost posibile prin implementarea unor măsuri pe cât de nepopulare, pe atât de productive. Este vorba despre „oprirea robineților risipei” despre care Constantin Toma vorbea în urmă cu șase luni, atunci când prelua șefia Primăriei.

Redimensionările de buget ale instituțiilor din subordine, încetarea unor contracte nerentabile, concedierea mai multor angajați și polițiști locali, dar și stimularea colectării de taxe și impozite la bugetul local au fost principalele măsuri prin care s-au strâns banii necesari acoperirii datoriei.

Noul an financiar îi va aduce primarului Toma și propria proiecție de buget, așa încât, dacă lucrurile vor merge în continuare conform prognozei, se va realiza asfaltarea celor 50 de străzi de pământ sau de balast din oraș, se vor amenaja parcări și vor fi cumpărate autobuze noi.

Despre autor

Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin este editor-șef și conduce Reporter Buzoian de la deschiderea din 2015. Vine în presa online din zona educației, acolo unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Oferta Publicitate
Profesional New Consult

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *