Proiectul RER Buzău, „Caravana-Căutăm școli responsabile” și-a desemnat câștigătorii

Luni, 12 iunie 2017, RER Buzău a premiat școlile câștigătoare ale proiectului „Caravana – Cautam scoli responsabile”, Desfasurat pe perioada anului scolar 20165-2017 in 11 institutii de invatamant din municipiul Buzau, proiectul a urmărit, în principal, creșterea gradului de implicare si de responsabilizare a elevilor prin activitati de colectare selectiva a deseurilor reciclabile.

În urma jurizării, au fost oferite premii astfel:

Locul I –  Laptop

Locul II – Videoproiector +Ecran de perete

Locul III – Multifunctionala

După centralizarea cantitatilor colectate, clasamentul este urmatorul:

Locul 1 – Liceul de Arte “Margareta Sterian”  cu o cantitate de 9895 kg

Locul 2 – Scoala generala nr. 11 cu o cantitate de 7552 kg

Locul 3 – Scoala gimnaziala “ George Emil Palade” cu o cantitate de 4640 kg

„Proiectul propus de firma noastra este expresia importantei pe care o dam promovarii responsabilitatii pentru  protejarea si mentinerea mediului inconjurator curat in randul elevilor. De asemenea, cunoastem si sustinem rolul decisiv pe care actul educational il are in formarea copiilor, in creionarea unor personalitati si conduite responsabile, corecte si demne.”, au transmis responsabilii de comunicare ai companiei.

Printre obiectivele specifice ale protocolului incheiat cu institutiile de invatamant s-au numărat:

  • Cresterea gradului de implicare si de responsabilizare a elevilor prin activitati de colectare selectiva dedicate colectarii deseurilor reciclabile.
  • Diminuarea cantitatilor de deseuri menajere generate de unitatile scolare si implicit reducerea costurilor aferente colectarii deseurilor generate de acestea.
  • Cresterea procentului de deseuri reciclabile provenite si recuperate din deseurile menajere generate in cadrul scolilor.

Scopul caravanei:

  • Cresterea gradului de implicare si de responsabilizare a elevilor prin activitati de colectare selectiva dedicate colectarii deseurilor reciclabile.
  • Atragerea unui numar cat mai mare de institutii scolare si implicit de elevi participante la actiunile de colectare separata ce urmeaza a se desfasura in incinta acestora.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din zona educației, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*