Trei noi sensuri giratorii vor fi amenajate în municipiul Buzău. Iată zona vizată

Bariera Ploiești, una dintre porțile de intrare în municipiul Buzău, va intra într-un amplu proces de modernizare, după cum anunța Primăria în urmă cu mai bine de jumătate de an. Odată cu apariția în zonă a două noi supermarketuri, Lidl și Kaufland, se vor impune și modificări ale infrastructurii rutiere.

Astfel, potrivit viceprimarului Ionuț Apostu, în cadrul proiectului de modernizare a zonei de sud a municipiului sunt incluse trei noi sensuri giratorii. De asemenea, aici vor fi amenajate spații verzi, toate cablurile vor fi coborâte în subteran și întreaga intrare în oraș, dinspre Cimitirului Eroilor, va fi asfaltată.

Primul sens giratoriu va fi amenajat pe B-dul 1 Decembrie 1918, la coborârea de pe podul Drăgăicii. Măsura vine să fluidizeze traficul în zonă mai ales la orele de vârf. Intersecția bulevardelor Unirii și Mareșal Averescu va rămâne semaforizată:

Cel de-al doilea sens giratoriu va fi amenajat în fața magazinului Kaufland, aflat în plin proces de construcție în incinta fostei Fabrici de Lapte. De menționat că amenajarea acestui rond a fost asumată financiar de către investitorul privat al hypermarketului:

Cel de-al treilea rond face parte din proiectul municipalității și va fi amenajat la coborârea de pe pasarela Nehoiu, o zonă de intersecție cu varianta ocolitoare a Buzăului și un pol al accidentelor rutiere:

Cel mai probabil, lucrările vor începe la începutul lunii august, atunci când licitația se va fi încheiat și se va cunoaște numele constructorului care va executa lucrările. Deocamdată, documentația a fost trimisă spre avizare la București, urmând ca Primărie să aibă caietul de sarcini aprobat în următoarele 10 zile.

Despre Cosmin ȘONTICĂ

Cosmin scrie la Reporter Buzoian din 2015, anul înființării publicației. Vine în presa online din Educație, unde activează ca profesor de limba și literatura română.

4 comments

  1. E greu sa se devizeze traficul de la semaforul Unirii cu Averescu pentru traficul spre gara sa o ia pe strada Carol Davila pe sub pod si sa iasa in 1 decembrie… asa se evita ambuteiajul care se creeaza cu traficul de coboara de pe pod ….

  2. Dar la Autorola…. cam câte cruci mai trebuiesc?🙀🙀🙀🙀

  3. Ar fi bine sa înceapă lucrările de infrastructură cat mai repede, dar la cum se lucrează în oraș nu prea cred că se vor apuca de lucrări la începutul lui August. ( Poate sfârșitul lui August). Va fi mult de lucru și iar se va asfalta in Noiembrie sau Decembrie. Iar în Mai 2018 ne vom confrunta cu cratere în asfalt după trecerea iernii. Oare de ce nu se incep lucrările mult mai devreme, când timpul și vremea permit astea? Să fie din nepăsare sau sa fie: ,,Lasă să mai asfaltăm și altă dată,,?

Spune-ți părerea!

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Required fields are marked *

*