Educaţie

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Doar 33.37% dintre buzoieni au luat peste 6

Simularea examenului de bacalaureat i-a luat prin surprindere pe elevii claselor care vor susține în curând cel mai important examen din viața lor. Dacă mâine ar da bacalaureatul, doar 33.37% dintre liceeni ar fi declarați admiși.

Sunt rezultatele unei simulări pentru care nici elevii, dar nici părinții și rezultate_bacalaureat_2013_298a183639profesorii  nu și-au dat prea mult silința. Din cei 3356 elevi de clasa a XII-a care au fost evaluați,  numai 58.23% au luat peste 5 la limba și literatura română.

Elevii care au susținut proba obligatorie au reușit să treacă examenul în proporție de  44.57%, la cea de-a treia probă, cea la alegere, liceenii obținând un rezultat mai bun – 55.65%.

La clasa a XI-a, din 3863 de elevi prezenți,  47.26% dintre elevi au obținut medii peste 5.

Ca în fiecare an, cele mai bune rezultate s-au înregistrat la Colegiul Național ”BP Hașdeu”, unde liceenii au obținut un procent de promovare de 94,39%, urmat de Liceul din Pogoanele, cu 75% și C.N. ”Mihai Eminescu” – 73.21%.

La polul opus se situează liceele din Smeeni, Vernesti, Lopătari, ”Henri Coandă”, și ”Victor Frunză” din Râmnicu Sărat, dar și ”Dimitrie Filipescu” din Buzău.

Aici, niciun elev nu a reușit să obțină medii peste 6.

Contactată de jurnaliștii ZIUA DE BUZAU, inspectorul școlar general Geta Burducea a declarat că rezultatele au fost oarecum previzibile, având în vedere interesul slab arătat deopotrivă de elevi și dascăli: ”Ne asteptam la aceste rezultate, mai ales că, la fel ca la simularea de la clasa a VIII-a, nu a existat acea atmosferă de examen și nu s-a văzut nici implicarea serioasă a elevilor. Dezinteresul lor a fost alimentat, probabil, și de faptul că notele de la simulare nu se trec în catalog.

Inspectorul general Geta Burducea nu s-a grăbit să învinovățească pe cineva pentru rezultatele slabe: „Elevii și profesorii au timp suficient pentru a remedia această situație, pentru ca, la examenul din vară să obțină rezultatele dorite. Aș crede că notele mici sunt rezultatul lipsei de implicare a elevilor, a profesorilor și a părinților deopotrivă.”

După rezultatele slabe înregistrate, apar și primele măsuri. În perioada care urmează, lucrările vor ajunge în școli, unde vor fi analizate și discutate la clasă și în ședințele cu părinții.  Fiecare școală își va întocmi un plan de măsuri, pe care îl va transmite Inspectoratului Școlar Județean, care, la rândul său, va pune la punct o strategie pentru remedierea situației.

Pregătirile suplimentare cu liceenii din an terminal continuă. Profesorii se plâng, însă, de faptul că prezența la ore a elevilor este din ce în ce mai slabă.

 

 

 

Cosmin Șontică

Vă mulțumim pentru vizită! Așteptăm sesizările dumneavoastră la numărul de telefon 0725 225 335, pe Facebook sau pe WhatsApp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button